Actueel

reageer als eerstma 19 jun 2017

VIDEO: Weer rumoer rond de moordenaar van ‘Het meisje van Nulde’

DORDRECHT – Martin Huisman en zijn dochter Rochelle waren zaterdag in het radioprogramma Studio de Witt van Drechtstad FM. Huisman is de vader van Rowena Rikkers, ofwel Het Meisje van Nulde. Aanleiding voor zijn bezoek is het recent verschenen boek Echte Misdaad, waarin de zaak Nulde beschreven wordt en de advocaat van Mike J. de mens achter het ‘beest Mike J.’ belicht.

De vader Van Rowena is niet op de hoogte gebracht van het verschijnen van het boek. Verbijsterd vertelde hij dat de advocaat van Mike J. in het boek het verhaal doet vanuit het perspectief van de dader. Er worden uitlatingen gedaan die volgens Huisman pertinent onjuist zijn. Mike J. beschrijft Rowena als een moeilijk en lastig kind waarvoor de corrigerende klappen terecht waren. Volgens de geëmotioneerde Huisman had Rowena het moeilijk na de scheiding. Problemen ontstonden toen Mike J. ten tonele verscheen. Deze en meerdere uitlatingen in het boek zijn volgens hem pertinent onjuist en grievend naar Rowena toe. Huisman liet in de uitzending weten dat hij van de uitgever een rectificatie van het gewraakte hoofdstuk eist. Zijn advocaat Sebas Diekstra gaat de zaak juridisch aanhangig maken. Vooralsnog ziet Uitgever Simon Vuyk geen aanleiding voor een rectificatie. Het eerste exemplaar van het boek werd aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries uitgereikt die na ontvangst twitterde dat het boek een ‘aanrader’ was.

Mike J. werd veroordeeld voor doodslag, met twaalf jaar celstraf met tbs. Moeder Wanda, die een passieve rol zou hebben gespeeld, kreeg acht jaar celstraf. Begin dit jaar ontstond er weer commotie rondom de zaak toen bekend werd dat Mike J. sinds dit jaar mogelijk op onbegeleid verlof zou mogen. Hierover werden de vader, Martin Huisman en de zus van Rowena, niet geïnformeerd. Zij maakten hier bezwaar tegen en later erkende de minister van Justitie en Veiligheid, Stef Blok, dat Justitie de wettelijke informatieplicht naar de nabestaanden niet was nagekomen en bood hiervoor zijn excuus aan.

Geef een reactie