Actueel

reageer als eerstdo 3 mei 2018

Vier dagen culinair en cultureel genieten in Weizigtpark

DORDRECHT – Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje strijkt neer in het Weizigtpark tijdens Hemelvaart én Moederdag. Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei wordt het park versierd met mobiele keukens, een breed muzikaal programma, een uiteenlopend aanbod aan kinderactiviteiten én een mooie-spullen-markt. Daarnaast worden de workshops geïntroduceerd. Bezoekers kunnen bij verschillende cateraars, cocktailshakers en biermeesters de handen uit de mouwen steken. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De mobiele keukens presenteren eigenzinnige gerechten en klassieke recepten. Zo tovert Oerflappe peulvruchten om tot een curry of dahl en bereidt lokale keuken Beckysnacky haar 100 procent natuurlijke steaks met een broodje, kaas of een saus. De lijst met lokale keukens wordt aangevuld door Smooth, Koning Keuken, BRUT op Wielen en Taco’s Los Amigos. Onder het genot van een wijntje of speciaalbiertje is de ervaring compleet.

Workshops

Voor het eerst worden er verschillende workshops toegevoegd aan het programma. Tijdens de workshops worden worsten gemaakt, pannenkoeken geflipt als een pro, cocktails in elkaar gezet als een echte mixoloog en worden tajines gevuld. Daarnaast is er ook nog een bierproeverij met een sappige selectie aan speciaalbiertjes. Aanmelden kan via www.lepeltje-lepeltje.com/dordrecht.

Muziek

Een kleurrijk podium prijkt in het midden van het park, waar bands en dj’s spelen. Op zaterdag wordt het podium gehost door Poppodium Bibelot met optredens van onder andere The Artificial, Robbie Roots, Funk Soul Brothers en Roufaida.

Markt

In samenwerking met de dames van Winkels op Wielen organiseert Lepeltje Lepeltje een mooie-spullen-markt. Kleingeluk is er met armbanden en Houtsjuur laat zien wat er mogelijk is met hout. Stichting Dordrecht – Bamenda steunt met haar verkoop de bevolking in Kameroen.

Kinderen

Voor de allerjongsten is er genoeg te doen in het Weizigtpark tijdens Lepeltje Lepeltje. Houd je kid fit met een yogasessie of een actieve work-out. Daarna genieten van een stuk Theater van Prinses Viola met een drankje uit de Limonadebar.

Entreebeker voor Voedselbank

Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig één muntje voor een milieuvriendelijke plastic beker. Met de Lepeltje Lepeltje-beker steun je de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben geholpen. De beker mag vervolgens mee naar huis als een leuk souvenirtje.

Lepeltje Lepeltje is van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei te gast in Dordrecht en is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Meer info: www.lepeltje-lepeltje.com.

Geef een reactie