DORDRECHT – Hof van Nederland lanceert op zondag 5 mei HOF op zondag. HOF op zondag is een maandelijks terugkerende dag vol verrassende activiteiten waarop Dordtenaren het museum tegen gereduceerde prijs kunnen bezoeken. Elke dag heeft een eigen thema wat aansluit bij waar het museum voor staat: vrijheid, vroeger en nu. Met HOF op zondag lanceert het Hof een concept dat mensen van alle leeftijden de kans geeft om op een toegankelijke manier kennis te maken met de geschiedenis en betekenis van vrijheid in Nederland. (Foto:  Bram Vreugdenhil )

 

 

Op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, is de eerste Hof op zondag. Op deze dag kunnen kinderen de handen uit de mouwen steken bij de workshop T-shirt ontwerpen met vrijheid als thema. Ze denken na over een korte, krachtige boodschap en vertalen dit vervolgens naar een T-shirt ontwerp. Wanneer zij creatief bezig zijn kunnen de ouders/verzorgers luisteren en meepraten tijdens de HOF Live Talk in de Vrijplaats, met interessante sprekers. Daar wordt ook een live podcast opgenomen door R-newt. In het museum is er een interactieve rondleiding waarin bezoekers in gesprek gaan over vrijheid. Natuurlijk zijn ook de vaste elementen uit het museum te beleven: de escapetour, de ballenbak, de Vrije Geesten audiotours en de Kindertour Bevrijd Griffioen. En goed nieuws: Toegang voor kinderen onder de 18 is altijd gratis. Voor volwassenen geldt een gereduceerde entreeprijs van 2 (i.p.v. de reguliere prijs van 14) euro.

 

Rebel Rebel

Vanaf 13.30 uur is er ook een vrijheidsfeestje bij Vegan Muziek Café Rebel Rebel aan de Houttuinen. Geniet van live muziek van zowel lokale als internationale artiesten. De jonge lokale band Off the Floor trapt af en brengt funky tunes geïnspireerd door bands als Scary Pockets en Vulfpeck. Om 16.00 uur neemt de internationale sensatie Joel Sarakula het podium over. Met zijn soulvolle jaren ’70 popmuziek heeft Joel Sarakula al eerder het publiek in Dordrecht betoverd. Laat je meevoeren door zijn tijdloze klanken en vier de vrijheid in stijl. De optredens worden omlijst door de DJ’s van de Rebel Vinyl Club.