Actueel

reageer als eerstza 18 mei 2019

Vijftig jaar genieten van natuur op De Kleine Rug

DORDRECHT – Voor wie nieuwsgierig is wat er toch te zien is aan de overkant van de Loswal, is er komende zondag een open dag in het Nivon natuurvriendenhuis De Kleine Rug. De Kleine Rug viert die dag haar 50-jarig bestaan met allerlei activiteiten van 10.30 tot 16.00 uur. De motorvlet Heen en Weerwolf zet de hele dag gasten gratis van de ene kant over naar de andere.

Het Dordtse natuurvriendenhuis met kampeerterrein ligt op een prachtige plek aan het Wantij en is alleen per boot bereikbaar. Je kunt het hele jaar door vanaf de Loswal overvaren naar het schiereiland voor een overnachting in het huis, in een zelf meegebrachte tent of in een trekkershut. Ook is het mogelijk hier voor een dag een kano te huren. Het natuurvriendenhuis is gevestigd in een voormalige boerderij die in 1969 haar functie verloor door het uitgraven van de achterliggende polder die nu dienstdoet als Spaarbekken. (Foto: Jeroen Niemeijer))

Kamperen

Het Dordtse Natuurvriendenhuis heeft 33 bedden verdeeld over tien kamers en is bijzonder geschikt voor kleine groepen en individuele bezoekers. De gezellige, rookvrije woonkamer kijkt uit op het Wantij. Er is een volledig ingerichte en goed geoutilleerde keuken waar gasten zelf hen maaltijd kunnen koken. Naast het huis staan twee blokhutten. Achter het huis ligt een natuurkampeerterrein. Er is geen elektriciteit op het kampeerterrein; wel is er een douche-en toiletvoorziening. Achter het kampeerterrein is een vuurplaats en ook kan er een gasbarbecue gehuurd worden. De groene accommodatie wordt beheerd door zo’n zestig vrijwilligers.

Broodjes bakken

Tijdens de Open Dag zingt zondag tussen 12.00 en 14.00 uur het Polderwielkoor op De Kleine Rug. Er zijn activiteiten voor kinderen zoals vogelkastjes timmeren, broodjes bakken en kinderspelen en een expositie over 50 jaar De Kleine Rug. Een natuurgids geeft om 11.00, 12.30 en 14.00 uur een rondleiding over het terrein. En er is een markt met stands van organisaties op het gebied van duurzaamheid, natuur, milieu en uiteraard ook het Nivon. Koffie, thee en limonade (kinderen) zijn gratis. Soep, broodjes, ijs, sap, frisdrank, pils en wijn zijn tegen natuurvriendelijke prijzen verkrijgbaar. Het adres van De Kleine Rug is Loswalweg 1. Daar ligt in principe de boot klaar waarmee bezoekers overgezet worden. Ligt de boot er niet bel dan: 6163555. Lees meer over de activiteiten van De Kleine Rug in Dordt Centraal.

Geef een reactie