Actueel

reageer als eerstdo 30 aug 2018

Villa Augustus te zien bij NPO2

 

DORDRECHT – Gisteren maakte de NPO opnamen voor het televisieprogramma ‘Herbestemming’ met Piet Hein Eek bij Villa Augustus (Foto: Villa Augustus). Het programma wordt zondag 2 september om 19.30 uur uitgezonden op NPO 2.

Directeur van gemeentewerken J.A. van der Kloes en adviserend ingenieur A .G. de Geus maakten in 1880 een ontwerp voor de ‘Hoogdrukwater-leiding te Dordrecht’. De watertoren, waarin het hotel gevestigd is, behoorde bij dit drinkwatercomplex waar bezinkvijvers en filterbakken vanaf 1883 het Wantijwater zuiverden voor de Dordtse bevolking. Te midden van al die waterbakken stond op de tekeningen een fraaie kasteeltoren met een waterreservoir. Deze toren is nu hotel te midden van een prachtige tuin met omliggende gebouwen waarin een restaurant en winkel. Ook is er een serrezaal waar ‘s winters de citrusbomen staan. Vanaf half april tot november is de zaal beschikbaar voor kleine evenementen en concerten.

Komende zondag speelt het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld: het Amstel Quartet (Foto: Foppe Smit) in de citroenbomenkas werken van Philip Glass, Michael Torke, Joep Franssens, Paul Creston, Bach en Beethoven. Of het om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek, wanneer je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. De concerten beginnen steeds om 11.00 uur en de toegang is 15 euro. Voor meer informatie: www.vila-augustus.nl.

 

 

 

Geef een reactie