DORDRECHT – We kiezen steeds vaker voor biologische producten, maar wat is nou echt gezonde voeding en wat betekent dit voor de natuur? Diëtist Margje Vlasveld spreekt hierover op woensdag 18 april in het Voedselcafé van het Platform Duurzaam Dordrecht.

De laatste jaren wordt veel geschreven en gesproken over voeding, maar dat heeft het er allemaal niet duidelijker op gemaakt wat wel of niet goed is. Moeten we superfoods eten, wel of geen brood of gluten of koolhydraten en zeker minder vlees? En is biologisch goed of biodynamisch beter? Vlasveld: “Er bestaat geen dieet of voedingsadvies dat goed is voor iedereen, want ieder mens is uniek.” Voor Vlasveld is antroposofie een inspiratiebron. Zij werkt vanuit een holistische visie op voeding, met de menselijke natuur en duurzame voeding als uitgangspunt. Zij deelt haar kennis over voeding, ziekte en gezondheid en vele jaren praktijkervaring graag om mensen te helpen bij het maken van bewuste keuzes. De antroposofische visie op voeding is daarbij zeer behulpzaam, juist als het ingewikkeld wordt en veel ‘gewone voeding’ niet meer kan..

Proeven en vragen

Tijdens het Voedselcafé presenteren diverse koks lentehapjes en gaan over hun recepten en ingrediënten in gesprek met Vlasveld. Natuurlijk zijn de lentehapjes ook te proeven. Vragen aan Vlasveld kunnen ook al per mail worden gesteld. Zij bundelt de antwoorden waar mogelijk al in haar presentatie: info@de-meermin.nl. Heb je een duurzaam initiatief, een eetgroep, cursus, workshop of bijeenkomst: er is ruimte om te pitchen. Laat het weten op het aanmeldformulier.

Gratis

Het Voedselcafé op 18 april van 20.00 tot 22.00 uur vindt plaats in Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen. Inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis. Info en aanmelden via www.platformduurzaamdordrecht.nl.