Actueel

reageer als eerstwo 3 okt 2018

Vogelvereniging zet clubhuis open als wijktrefpunt

DORDRECHT – De Volière is een bloeiende vogelvereniging met rond de 130 leden en donateurs, een volle activiteitenagenda, drukbezochte evenementen en clubavonden én sinds een jaar een keurig ‘nieuw’ onderkomen aan de Adj. H.P. Kosterstraat op de Staart. Sinds september wordt dat clubhuis iedere woensdag opengesteld als wijktrefpunt. Staartenaren, maar ook mensen uit andere wijken van Dordrecht, zijn van harte welkom voor een praatje, een potje klaverjas, een filmpje of misschien wel een gezellige activiteit die zij zelf aandragen. (Foto: Thymen Stolk)

 Het clubhuis is opgebouwd uit portocabins die tot vorig jaar zomer tegenover het koetshuis in het Weizigtpark stonden. “Die moesten daar weg”, vertelt bestuurslid Erik Buizer. “Wij konden ze voor een symbolische euro kopen van de gemeente, op voorwaarde dat we zelf voor het transport zouden zorgen. Dat hebben we vorige zomer geregeld. Ze zijn op onze nieuwe locatie op de Staart geplaatst. Er is een nieuw dak op gegaan, de buitenkant is geschilderd en het interieur is helemaal aangepakt. Allemaal werk dat door onze leden is gedaan. Het duurde vervolgens nog even voordat gas, water en elektra naar behoren werkten, maar sinds februari maken we met veel plezier gebruik van ons nieuwe clubhuis. We zijn er flink op vooruitgegaan.”

Huiselijk

Dat was ook mensen bij de gemeente Dordrecht opgevallen. “Zij hebben ons benaderd met de vraag of we activiteiten voor de buurt wilden gaan organiseren”, vertelt Buizer. “Sinds maart zijn we daar mee gestart. Iedere woensdag zijn we van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor wijkbewoners, maar ook Dordtenaren uit andere wijken. In een gemoedelijke huiselijke sfeer kunnen ze hier terecht voor een kop koffie of thee en om elkaar te ontmoeten. Verder is er een verkooppunt van verse eieren, aardappelen, uien en biologische chips en is er van 13.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur waar advies gegeven wordt op het gebied van vitaliteit voor mens en dier. We hebben ideeën genoeg voor andere activiteiten. Klaverjassen, sjoelen, films vertonen. Maar we willen vooral van bezoekers horen wat ze zouden willen doen.”

Lange adem

Waar de activiteiten van de vogelvereniging zelf volgens Buizer “lopen als een trein”, blijft het bezoek aan het wijktrefpunt nog wat achter. “Veel mensen weten nog niet dat we woensdag zijn geopend of ze kijken nog even de kat uit de boom. Het is nu vooral dus een zaak van werken aan bekendheid. Van de gemeente begreep ik dat dit soort wijktrefpunten een zaak van de wat langere adem is. Het duurt al snel een jaar of twee voordat de loop er echt een beetje in zit.” Eerder dit jaar werd er een buurtbarbecue gehouden bij het clubhuis. “En het is ook beschikbaar als vergaderlocatie of als uitvalslocatie voor bijvoorbeeld een opruimactie in de buurt.”

Het wijktrefpunt is te vinden aan de Adj. H.P. Kosterstraat 5.

 

Actieve club

Vogelvereniging De Volière is een zeer actieve club. Iedere eerste maandag van de maand is er een contactavond voor leden en belangstellenden, iedere laatste zaterdag van de maand is er een beurs, er zijn regelmatig technische dagen, jonge vogeldagen en zangwedstrijden. Kijk voor meer informatie en de agenda op www.vogelverenigingdevoliere.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie