ZWIJNDRECHT – Op zondag 3 december behaalden de handbaldames van sv Conventus een spannende overwinning tegen DIOS. Ondanks een vroege voorsprong, werd de wedstrijd aan het einde nog intens, maar het team slaagde erin om met één punt voor te blijven. De heren van Conventus hadden echter minder geluk en verloren hun wedstrijd. (Foto’s: Kees Streefkerk/sv Conventus)

Het eerste damesteam van Conventus wist dat ze kansen hadden tegen DIOS, aangezien de tegenstander onderaan het kampioenschap stond. Hoewel ze een moeilijke start hadden, wisten ze een voorsprong van vier punten te nemen. Voor de rust kwam DIOS echter terug tot 11-10. In de tweede helft herpakte Conventus zich, maar liet de tegenstander in de laatste fase van de wedstrijd dichtbij komen. Uiteindelijk slaagden de Zwijndrechtse dames erin om hun voorsprong te behouden en wonnen met 23-22.

De heren van Conventus stonden tegenover Atomium, die hoger in het kampioenschap stonden. Ondanks een zwakke start en een achterstand van 9-17 bij rust, speelden ze beter in de tweede helft en scoorden zelfs meer dan Atomium. Helaas was het niet genoeg om de achterstand in te halen, en de wedstrijd eindigde met een 23-30 nederlaag. Het tweede herenteam van Conventus bleef ook puntloos en verloor met 15-21 van Witte Ster.