DORDRECHT – Ook dit jaar organiseert de gemeente weer opruimdagen en pop-up milieustraten in de wijken. Tijdens de opruimdagen kunnen inwoners hun grof afval inleveren. De pop-up milieustraat is er voor inwoners met kleiner afval dat in een grote boodschappentas past. De eerste opruimdag is vandaag in Oud Krispijn. De eerste pop-up milieustraat is op 8 mei geopend in het Reeland. (Foto: Stolk Fotografie)

Er worden nog regelmatig oude spullen en grof afval naast de ondergrondse containers gezet. Dit is een grote ergernis voor omwonenden en zorgt voor een rommelig straatbeeld. Op zowel de opruimdagen als bij de pop-up milieustraten zijn afvalcoaches aanwezig om inwoners te helpen.

Grof afval

Tijdens de opruimdagen kunnen inwoners grof afval gratis inleveren in hun wijk. In de wijken komen containers te staan voor grof afval, papier en karton, plastic en piepschuim. Ook kunnen inwoners grote elektrische apparaten, zoals wasmachines inleveren. Chemisch afval en bedrijfsafval kunnen niet ingeleverd worden tijdens de opruimdagen. Zijn de spullen te zwaar om te tillen? Wijk voor Wijk is bij elke opruimdag aanwezig. Met de bakfiets halen zij spullen op bij direct omwonenden. Stichting Geef het Dordt pakt spullen aan die nog goed te gebruiken zijn.

Pop-up milieustraat

Er wordt ook veel klein afval naast containers geplaatst. Daarom organiseert de gemeente sinds vorig jaar een pop-up milieustraat in verschillende buurten. Hier kunnen inwoners kleine oude spullen inleveren die in een grote boodschappentas passen. Er staan containers voor het gratis inleveren van: textiel, metaal, karton, piepschuim, plastic, groente, fruit- en tuinafval (gft), klein grof afval, servies en aardewerk, en kleine elektrische apparaten zoals waterkokers. Niet welkom zijn klein chemisch afval, groot meubilair en grote elektrische apparaten. Dit mag naar het afvalbrengstation op Baanhoekweg 8. Groot meubilair en grote elektrische apparaten kunnen ook tijdens de opruimdagen ingeleverd worden.

 

 

In kader:

Opruimdagen

3 april: Oud Krispijn, P.A. de Genestetstraat

10 april: Wielwijk, Kotterstraat/Maarten Harpertsz Trompweg

17 april: Crabbehof, Donkerstraat

24 april: Nieuw Krispijn, Waldeck Pyrmontweg/Prinses Irenestraat

1 mei: Noordflank, Lijnbaan

5 juni: Vogelbuurt, Aalscholverstraat

Pop-up milieustraten

8 mei: Reeland, Krommedijk/Eemsteynplein

22 mei: Stadspolders, Frida Katz-erf

29 mei: Dubbeldam, Damplein

12 juni: Centrum, Grote Markt

19 juni: Wilgenwende, Buitenplaats

26 juni: Sterrenburg, Eise Eisingahof

3 juli: Staart, Maasstraat

Meer informatie: dordrecht.nl/opruimdagen en dordrecht.nl/popupmilieustraat.