Actueel

reageer als eerstzo 8 jul 2018

Voormalig NBA-speler Geert Hammink wordt hoofdcoach van het nieuwe profteam Dutch Windmills

DORDRECHT – Voormalig NBA-speler Geert Hammink wordt hoofdcoach van het nieuwe profteam Dutch Windmills dat vanuit Dordrecht komend seizoen start in de DBL.

Met Dutch Windmills is topbasketbal weer terug in Dordrecht. Thuisbasis is het fraaie multisportcomplex aan de Sportboulevard. De hal biedt ruimte aan 1.100 toeschouwers. Het sportcomplex van Optisport aan de Sportboulevard biedt uitstekende faciliteiten voor een profteam als Dutch Windmills.

Dutch Windmills Basketbal is een nieuw topsportbedrijf. Naast het profteam dat in de DBL gaat spelen, wordt in samenwerking met de Dordtse basketbalvereniging Rowic ook deelgenomen aan de landelijke competitie U18 en U21.

In de VS speelde Hammink bij Orlando Magic en Golden State Warriors. De keuze voor Hammink komt mede voort uit de intensieve contacten die Dutch Windmills heeft met Amerikaanse bedrijven, colleges en investeerders. Daarnaast benadrukt voorzitter Ton Sels dat Hammink vooral een bak aan ervaring meebrengt, zowel vanuit de VS als vanuit zijn basketballoopbaan in Italië, Griekenland en Duitsland. Hammink speelde 35 interlands voor het Nederlandse team.

Sels denkt dat met de benoeming van Hammink als hoofdcoach de aantrekkingskracht van Dutch Windmills op talentvolle spelers groot zal zijn. “We merkten al dat de aankondiging van onze deelname aan de DBL veel losmaakte in basketballend Nederland en we veel aanbiedingen kregen van spelers zelf. Met Geert Hammink als hoofdcoach zal dat alleen maar toenemen. Volgende week hopen we de eerste speler te kunnen presenteren aan de media.”

Geef een reactie