DORDRECHT – De ondernemers in de Dordtse binnenstad willen er alles aan doen om de koopavond voor zowel bezoekers als ondernemers zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Vanuit de circa 375 leden/ondernemers van de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) is de wens er om te kijken in welke vorm de koopavond in de binnenstad naar een hoger niveau getild kan worden.

Er zijn in het verleden al meerdere enquêtes over dit onderwerp gehouden, maar de ondernemers zien dat de markt de laatste tijd een flinke verschuiving heeft gehad, mede door corona, waardoor eerdere uitkomsten wellicht niet meer representatief zijn. “We zijn hard bezig om het verblijven in de binnenstad met onder meer de opkomende horeca steeds leuker te maken”, zegt Remco Gravendijk, kwartiermaker van de POBD. “Dat doortrekken naar de avond kan bijdragen aan de sfeer en beleving en biedt dan weer mogelijkheden voor de winkelier. Wij willen om die reden dan ook allereerst een nieuw onderzoek doen onder onze bezoekers. Daarna gaan we verder in gesprek met de ondernemers over de vraag wat de beste optie is voor de koopavond.”

Opties
Voor die koopavond zijn er drie, of eigenlijk vier opties. Optie 1 is de donderdag tot 21.00 uur handhaven en optie 2 verplaatsen naar vrijdag tot 21.00 uur. Optie 3 is zowel op donderdag als vrijdag en zaterdag iets langer open blijven, maar dan niet tot 21.00 uur, maar bijvoorbeeld tot 19.00 uur. En dan is er natuurlijk nog optie 4: stoppen met de koopavond. De komende tijd worden de meningen gepeild. Gravendijk: “Wanneer we een uitkomst hebben, gaan we in samenwerking met Dordrecht Marketing & Partners via een campagne de gekozen variant promoten en ondersteunen. Hiermee hopen we zowel onze bezoekers als de ondernemers zo goed mogelijk te kunnen bedienen en de binnenstad zo levendig mogelijk houden.”

Uw mening over de koopavond in Dordrecht geven? Vul de Stelling van de Week in op de homepagina.