Actueel

1 reactiedi 18 sep 2018

Waterbus stopt niet meer op Stadswerven

DORDRECHT – Op 1 oktober gaat de winterdienstregeling van de Waterbus in. Vanaf die datum stopt de waterbus (lijn 23) richting Sliedrecht niet meer bij de halte Stadswerven. De gemeente Dordrecht en Waterbus hebben besloten de halte op te heffen. De gemeente heeft het gebied rond de halte nodig als gronddepot voor het dempen van de noordelijke insteekhaven. Daarnaast loopt het aantal reizigers dat gebruik maakt van de halte Stadwerven al een aantal jaar terug.
De forse daling van het aantal reizigers is ingezet na het vertrek van de Ark van Noach begin 2016. Ook het sluiten van de camperplaats begin juni van dit jaar zorgde voor een verdere terugloop. Door de werkzaamheden voor het gronddepot is de halte al enkele maanden minder gemakkelijk te bereiken.
Reizigers die gebruik maken van lijn 23 richting Sliedrecht kunnen vanaf 1 oktober opstappen bij de halte Merwekade. Waterbus lijn 23 richting Sliedrecht blijft stoppen bij halte Rosmolenweg in Papendrecht en de halte Hollandse Biesbosch.

Eén reactie op “Waterbus stopt niet meer op Stadswerven”

  1. […] DORDRECHT – Op 1 oktober gaat de winterdienstregeling van de Waterbus in. Vanaf die datum stopt de waterbus (lijn 23) richting Sliedrecht niet meer bij de halte Stadswerven. De gemeente Dordrecht en Waterbus hebben besloten de halte op te heffen. De gemeente heeft het gebied rond de halte nodig als gronddepot voor het dempen van de noordelijke insteekhaven. Daarnaast loopt het aantal reizigers dat gebruik maakt van de halte Stadwerven al een aantal jaar terug.  https://dordtcentraal.nl/actueel/waterbus-stopt-meer-op-stadswerven/  […]

Geef een reactie