DORDRECHT – Komende zaterdag staat in de derde klasse C de regioderby GSC/ODS tegen Groote Lindt op het programma. Op Sportpark Stadspolders wordt om 14.30 uur afgetrapt. (Foto: Stolk Fotografie).

GSC/ODS is na zes wedstrijden nog zonder puntverlies en heeft inmiddels afstand genomen van de achtervolgers. Afgelopen zaterdag ging er een streep door de uitwedstrijd bij Schelluinen, één van de weinige ploegen die GSC/ODS nog in het vizier heeft. Schelluinen, dat vijf punten minder verzamelde, beschikt als één van de weinige verenigingen niet over een kunstgrasveld. GSC/ODS heeft zo’n veld wel, waardoor er zaterdag altijd gevoetbald kan worden. Groote Lindt-trainer Randall Neeskens ziet daar de voordelen wel van in, al plaatst hij ook kanttekeningen: “De ambiance op een bijveld is natuurlijk minder, maar toch is voetballen beter dan een afgelasting. Als een wedstrijd niet doorgaat, dan moet je die op een doordeweekse avond inhalen en daar zit niemand op te wachten. Komende zaterdag verwacht ik een interessante pot voetbal. GSC/ODS is niet voor niets nog ongeslagen, maar wij gaan deze week aan een goed strijdplan werken. Wij begonnen moeizaam aan de competitie, maar hebben de weg omhoog inmiddels weer gevonden. Doordat Wesley de Hoog en Wout Jansen vertrokken, moesten wij onze ploeg aanpassen. Maar ik denk dat we dat nu voor elkaar hebben. Ik heb er wel vertrouwen in”, besluit hij positief.

“We zijn afgelopen weekend wezen kijken, omdat we afgekeurd waren. Groote Lindt is een degelijke ploeg waar ook wel veel diepte in zit, maar we gaan uit van onze eigen kracht. Als we winnen zijn we periodekampioen en dat is zeker op eigen veld een mooie prijs”, begint GSC/ODS-trainer Pippy Pruijmboom zijn vooruitblik. “Doelstellingen houden we intern, want anders schept dat alleen maar verwachtingen en druk. Dat we ongeslagen zijn is mooi en dat willen we zo lang mogelijk vasthouden. We geven goede, maar niet al te veel informatie aan onze spelers en zorgen voor een goede spirit. Vergeleken met mijn tijd als speler merk ik dat de invloed van een trainer toch beperkt is. Wat hetzelfde is gebleven is dat ik alleen maar geïnteresseerd ben in winst, ook zaterdag.”