Actueel

1 reactievr 24 aug 2018

Deze week in Studio De Witt

DORDRECHT – Presentator Ben Corino ontvangt zaterdag 25 augustus in zijn radioprogramma Studio De Witt  oud-politicus Bert Staat. Het voormalig CU/SGP-raadslid nam dit jaar na 28 jaar afscheid van de Dordtse politiek.

Staat kreeg de voorliefde voor politiek met de paplepel ingegoten. “Mijn vader zat voor de SGP in de gemeenteraad van Zwijndrecht. Toen we naar Dordrecht verhuisden, werd hij daar voorzitter van de plaatselijke kiesvereniging. In huize Staat werd veel over politiek gesproken. Als jongere van een jaar of 17 was ik actief voor de SGP-studievereniging Dordrecht/Zwijndrecht.” In het voorjaar van 1990 werd hij burgerraadslid voor de SGP/RPF/GPV, later gewoon raadslid, daarna fractievoorzitter. Als groentje kreeg hij het aan de stok met PvdA-wethouder Janse over de vernieuwing van de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht. De zondagsrust vormt een rode draad in zijn politieke loopbaan. “In 2014 werd besloten dat de winkels alle zondagen open mogen. CU/SGP, CDA en SP waren tegen, 27 raadsleden stemden voor. Een dieptepunt!” Staat stelt vast dat steeds opnieuw wordt geprobeerd die zondagsopenstelling verder op te rekken. “Nog steeds bestaat de dreiging om de winkeliers van winkelcentrum Sterrenburg te verplichten om op zondag open te gaan. Ik heb de fractie op het hart gebonden deze kwestie nauwlettend te blijven volgen.” Staat is gestopt met het raadswerk, maar werkt nog wel bij Rijkswaterstaat, waar hij adviseur is voor de tunnelveiligheid. Ben Corino praat met hem over zijn inzet in de gemeenteraad, de mens Bert Staat en over zijn muziekplaylist voor de uitzending.

Bert Staat. (Archieffoto: Thymen Stolk)

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden, waaronder de herdenking van de gebroeders De Witt die maandagavond in Dordrecht plaatsvond. Dichter van Dienst is Peter M. van der Linden.

Studio De Witt is van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Eén reactie op “Deze week in Studio De Witt”

  1. […] DORDRECHT – Presentator Ben Corino ontvangt zaterdag 25 augustus in zijn radioprogramma Studio De Witt  oud-politicus Bert Staat. Het voormalig CU/SGP-raadslid nam dit jaar na 28 jaar afscheid van de Dordtse politiek. Lees meer op :  https://dordtcentraal.nl/actueel/week-studio-witt-5/   […]

Geef een reactie