DORDRECHT – Zes Dordtse restaurants koken van 5 tot en met 12 oktober met producten van Dordtse boeren en de Stadslandbouwkas Oude Beer. In deze Week van Ons Eten zetten boeren horeca en Platform Duurzaam Dordrecht de schijnwerpers op lokaal voedsel en hoe we kunnen bijdragen aan de verandering van ons huidige voedselsysteem.
Brasserie De Witt, Rebel Rebel, restaurant Het Magazijn, Osteria-bar Luca, Visser’s Poffertjes en restaurant het Gemaal serveren deze week een menu geserveerd op basis van lokale producten. Van elke maaltijd die in deze week wordt besteld, wordt een bedrag gereserveerd voor een ‘uitgesteld lokaal diner’ voor een stadsgenoot, die zich het eten in een restaurant niet kan veroorloven. Dit diner wordt later dit jaar georganiseerd in samenwerking met St. Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Dordrecht.
Film en gesprek
Zaterdag 5 oktober opent om 19.30 uur wethouder Rik van der Linden de Week van Ons Eten in Filmtheater De Witt. De wethouder vertelt over de Dordtse voedselvisie in wording. Daarna wordt de film De Boer van de Toekomst vertoond en is er een debat met enkele Dordtse boeren over de ontwikkelingen in de landbouw en het voeden van de mensen in de stad. Deelnemende boeren zijn onder andere akkerbouwer Jan Willemsens en melkveehouders Els en Harrie van der Linden. (Foto’s: Platform Duurzaam Dordrecht) Kijk hier voor meer informatie.