Actueel

reageer als eerstdo 14 mrt 2019

Weer ongeluk op Groenedijk

DORDRECHT – Afgelopen nacht was het weer zo ver: een botsing op de Groenedijk waarbij twee auto’s (bijna) onherstelbaar beschadigd raakten. Volgens omwonenden van het kruispunt met de Stooplaan en Hallinqlaan werd er opnieuw door één van beide automobilisten veel te hard gereden. (Foto: Eveline van de Lagemaat)

“De gemeente zegt dat de aanpassing van de Groenedijk een groot succes is en dat de gemiddelde snelheid verlaagd is van 55 kilometer per uur naar zo’n 35. Alleen de uitzonderingen, automobilisten die veel te hard rijden zijn met dit cijfer niet zichtbaar. Ze zijn er echter wel. Net als een paar weken terug. Toen een auto aan het eind van de Groenedijk na een botsing met een andere, bijna in de sloot belandde. Daarbij werd er ook veel te hard gereden.”

Rond middernacht reden ditmaal twee auto’s komend vanaf de Stooplaan en de andere vanaf de Groenedijk uit de richting van het Energiehuis tegen elkaar. De automobilist op de Stooplaan (grijze auto) stond bijna stil en had ook voorrang moeten verlenen aan de zwarte auto die van rechts kwam. Volgens getuigen reed deze auto echter keihard zodat de andere automobilist niet had kunnen anticiperen. Beide auto’s moesten worden afgevoerd.

Geef een reactie