Actueel

reageer als eerstvr 17 mei 2019

Wellant bouwt nieuwe groene campus

DORDRECHT – Het Wellant college realiseert in Dordrecht een nieuwe groene campus voor haar mbo- en vmbo-locaties. Aan de Noordendijk is het fundament gelegd voor de nieuwe groene campus. De nieuwbouw moet volgend jaar in gebruik genomen worden. (Foto: Thymen Stolk)

De bestaande gebouwen dateren uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw en zijn niet duurzaam gebouwd. Omdat het Wellant zich juist voor haar opleidingen focust op duurzaamheid, gezonde voeding, waterbeheersing, groene omgeving, dierverzorging en klimaat, vindt de school dat daar ook nieuwe, energie neutrale gebouwen horen.

Het nieuwe gebouw wordt deels twee en deels drie verdiepingen hoog en zal tegen de bestaande terp op het terrein gebouwd worden. Volgens architect Erik Schotte is het daardoor mogelijk om op voldoende afstand van de N3 te blijven. Door het gebruik van zonnepanelen zal de nieuwe campus energie neutraal zijn. Op de plek van de huidige hoogbouw komt een park.

Het is de bedoeling dat dit hoge gebouw gesloopt zal gaan worden als het nieuwe klaar is zodat het onderwijs gewoon door kan gaan. Het nieuwe gebouw is naar verwachting in 2020 gereed en zal onderdak bieden aan 550 leerlingen op zowel vmbo als mbo. Ook een del van de overige gebouwen wordt gesloopt. Het andere deel wordt gerenoveerd. Het schoolgebouw van Mavo Stek, onderdeel van het Wellant, zal als laatste gerenoveerd worden.

 

 

 

 

Geef een reactie