Actueel

reageer als eerstvr 13 okt 2017

Wereldreiziger, versjesmaker en boswachter bij Vos en van der Leer

DORDRECHT – Boekhandel Vos en van der Leer heeft een aantal activiteiten gepland in oktober. Drie schrijvers bezoeken de winkel op de Voorstraat om de lezer mee te nemen naar hun wereld. In dit geval gaat het achtereenvolgens om reisverhalen, de liefde en de fascinerende natuur op een steenworp van ons vandaan. (Foto: Thomas van Es)

Op zaterdag 14 oktober is van 14.00 tot 16.00 uur is wereldreiziger Dick van Kooten te gast. Hij schreef een boek over zijn avonturen onderweg. De schrijver reisde met zijn vrouw naar maar liefst zevenenvijftig landen en legde dit vast in het boek ‘Wereldreizen’. Met de bovengemiddelde reislust van de auteur is de kans groot dat je bijzondere dingen meemaakt. De verhalen spelen zich af in onder meer Bhutan, Zuid-Afrika, Honduras, Panama, Egypte, India of Australië. Het gaat over ontmoetingen, zoals met de premier van Bhutan, over taxichauffeurs zonder rijbewijs, over kampvuren of huurauto’s. Soms herkenbaar, vaak humoristisch. Iedereen die dit boek gelezen heeft wil daarna direct op reis. Of juist niet. Toegang is gratis.

Boekje vol glimlach

Op zaterdag 21 oktober van 14.00 tot 16.00 uur komt Lars van der Werf naar de boekhandel. Hij tikt op zijn typemachine versjes op maat en hij signeert zijn bundel ‘Elke dag een zoen’. Zijn versjes zijn vaak heel kort en ogenschijnlijk ontzettend eenvoudig, maar ze doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen. Liefde, verlangen en geluk maar ook gemis en verdriet komen allemaal voorbij. ‘Elke dag een zoen’ is zijn nieuwste bundel, een selectie van Lars’ allermooiste, liefste, grappigste, virtuooste versjes. Glimlachen moet je wat Lars betreft elke dag doen en om daar een beetje bij te helpen heeft hij weer een heel boekje vol glimlach geschreven. Net als zijn eerste twee bundels is ook ‘Elke dag een zoen’ een bonte verzameling geestige, lieve en verrassende versjes – een rijmend feestje dat je jezelf of een ander graag cadeau doet. Ook deze middag is de toegang gratis.

Boswachter

Op woensdag 25 oktober is van 20.00 tot 22.00 uur boswachter Thomas der Es in de winkel. Naar aanleiding van het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’ neemt hij gasten tijdens een beeldpresentatie mee door de Biesbosch van nu. In de afgelopen eeuwen werd de Biesbosch langzaam polderland. Nu krijgen de rivieren weer de ruimte en mag de natuur haar gang gaan, en dat pal onder een uitpuilende Randstad. Biddende visarenden hangen boven meanderende geulen en de majestueuze zeearend verjaagt een groep ganzen. Bevers bouwen aan hun burchten en het is wachten op de terugkeer van de otter en de steur. Entree: 5 euro. Aanmelden via tel. 6489911 of vosvdleer@libris.nl.

Geef een reactie