Actueel

reageer als eerstza 18 mei 2019

Wie durft op het dak…..?

DORDRECHT – Waarnemer Anet van Bekhoven schreef op 12 mei over de zonsondergang op het dak van het Energiehuis: “De zon, wat een machtige ster. Wat een pracht straalt de zon uit. Het laatste stuk gaf zo veel mooie tinten, daar zijn geen woorden voor.”

“Ik voelde me groots daar hoog boven de stad en o zo klein. Alles is in een ander perspectief. De geluiden dringen door. De mensen gaan door met hun leven en ik stond even stil. Een uur stil om te mogen kijken naar deze stad. Naar de huizen en de vele bomen. Een hommel komt voorbij en vogels vliegen langs. In de verte Rotterdam. Dan komt het besef, hierboven, we moeten zuinig zijn op dit mooie beeld, deze prachtige wereld en vooral blijven genieten van de zon die dit alles mogelijk maakt. Dank voor deze unieke ervaring als waarnemer.”

Op 1 mei is het project ‘De Waarnemer van Dordrecht’ op het dak van het Energiehuis van start gegaan. (Foto’s: Thymen Stolk) Het is een internationale voorstelling van de Franse choreograaf Joanne Leighton, waarbij 366 dagen (2020 is een schrikkeljaar) iedere zonsop- en zonsondergang een waarnemer vanaf het dak een uur lang de wacht houdt over Dordrecht. Tot nu toe hebben ruim 300 mensen zich ingeschreven. Schouwburg Kunstmin, die het project coördineert, zoekt nog nieuwe deelnemers. Behalve waarnemers zijn er ook begeleiders nodig. Iedereen mag meedoen. Aanmelden kan via de speciale website www.waarnemervandordrecht.kunstmin.nl.

 

Geef een reactie