ZWIJNDRECHT – De handbaldames van sv Conventus hebben zondag hun eerste overwinning van het seizoen geboekt, waarbij ze Hercules versloegen dankzij een sterke verdediging in de tweede helft. Het eerste herenteam had het echter moeilijk tegen Hercules, dat ongeslagen was voor de wedstrijd. (Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus).

Bij de dames was het een zware, maar spannende wedstrijd, gezien ze vorig jaar tweemaal van Hercules verloren. In de eerste helft hadden ze moeite om grip te krijgen op de sterkste speelster van Hercules, maar wisten ze zelf ook vaak te scoren. Bij rust stonden ze met 10-11 achter. Coach Patrick van Ruiven zette de puntjes op de i voor de tweede helft, resulterend in een sterke start en een uiteindelijke 20-15 overwinning.

Het eerste herenteam begon gelijkwaardig, maar raakte gehaast en leed balverlies, wat resulteerde in een achterstand van 6-18 bij rust. In de tweede helft herpakten ze zich en speelden beter, maar het eindigde toch in een 16-30 nederlaag.

De tweede teams van Conventus presteerden goed, met een monsterzege voor het tweede damesteam (30-11) en een spannende overwinning voor het tweede herenteam (17-16).