Agenda

reageer als eerstwo 1 feb 2017

Geslaagde voorlichtingsavond dementie

DORDRECHT – De Turkse zorgconsulent Ali Kaya verzorgde maandagavond, samen met dokter Hogewoning, een voorlichtingsavond over dementie voor ruim zeventig geïnteresseerde Turkse en Marokkaanse Dordtenaren. De eerste avond, op 21 november in Crabbehof, was zo succesvol dat er om een vervolg was gevraagd.

Wat is dementie, wat zijn de signalen in het begin en bij wie kun je terecht voor hulp, waren de belangrijkste onderwerpen. Er werd ook een film vertoond die veel emoties en herkenning opriep bij de aanwezigen.
Het Team Interculturele Zorgconsulenten (Ali Kaya, Nadia El Mard, Ine Bertens) is een initiatief van de Dordtse huisartsen. Het team ondersteunt huisartsen bij de behandeling en begeleiding van migranten patiënten. Naast individuele voorlichting verzorgen zij ook groepsvoorlichtingen over actuele onderwerpen.
Op 20 maart volgt een voorlichting over depressie en spanningsklachten en op 22 mei over medicatie tijdens de Ramadan en vakantie naar het thuisland. De avonden vinden plaats in het Stadswiel en worden verzorgd in samenwerking met zorgorganisatie MOB.
Op maandag 6 maart wordt in samenwerking met Zorgcentrum Crabbehof een voorlichting georganiseerd over mantelzorg/familiezorg. Meer informatie over de thema-avonden en over het Intercultureel Zorgteam is te vinden op www.azcdordrecht.nl.

Geef een reactie