REGIO – In het weekend van 24 en 25 september start de competitie voor de clubs in het verschijningsgebied van Dordt Centraal. De clubs hebben dan de voorbereiding en de poulefase van het bekervoetbal achter de rug.

Oranje Wit start in de eerste klasse met een thuiswedstrijd tegen Bennekom. De hoogst spelende club in Dordrecht moet voor de uitwedstrijden een aantal flinke reizen maken, onder meer naar Doetinchem en Ede, maar er zijn gelukkig ook streekderby’s tegen het gepromoveerde SVW en het ambitieuze Sliedrecht.

Tweede klasse

EBOH en Wieldrecht zitten een niveau lager in dezelfde afdeling, waarin ook streekgenoten Alblasserdam en Papendrecht uitkomen. Wieldrecht schuurt al een paar seizoenen tegen de eerste klasse aan en zal opnieuw proberen de stap omhoog te maken. Bij EBOH zal de ambitie vooral liggen in handhaven. De Zwijndrechtse tweedeklassers VVGZ en Pelikaan zitten ook bij elkaar, maar zijn opnieuw ingedeeld in district West 2. Daar treffen ze vooral tegenstanders uit de regio Rotterdam en de Hoeksche Waard.

Derde klasse

In de derde klasse ontmoet DFC het Zwijndrechtse Groote Lindt en het gepromoveerde ZBC’97. Belangrijke outsider in deze afdeling is IFC, dat na de switch van zondag naar zaterdag zo snel mogelijk weer richting top van het amateurvoetbal wil. In de vierde klasse zijn de Dordtse clubs Dubbeldam, GSC/ODS en SSW bij elkaar ingedeeld. SSW, dat na ruim een eeuw afscheid nam van prestatievoetbal op de zondag, hoopt zich een stuk beter te manifesteren dan afgelopen seizoen en het gedegradeerde Dubbeldam zal met GSC/ODS mikken op directe promotie of deelname aan de nacompetitie.

Volop stadsderby’s

Op zondag is het qua indeling een stuk overzichtelijker. Alle vijf zondagclubs van de stad spelen in dezelfde derde klasse. Praktisch iedere week staat er dus een stadsderby op het programma, te beginnen met het zwaar versterkte GSC/ODS, dat op 25 september de competitie op eigen veld opent tegen Dubbeldam. Omdat de competitie uit dertien clubs bestaat, is er iedere week een club vrij. Op de openingsdag heeft RCD een snipperdag, speelt SC Emma bij Terheijden en ontvangen de amateurs van FC Dordrecht GSV Dudok.