DORDRECHT – Nadat meidenteam MO19 van de Dordtse voetbalclub RCD twee weken geleden zijn kampioenswedstrijd op het laatste moment afgezegd zagen worden, was de ploeg zaterdag gebrand op een overwinning. En dat lieten de meiden merken ook. (Foto: Mieke Zwang)

Binnen vijf minuten waren er al drie punten gescoord en kon het niet meer mis gaan. Sowieso niet meer, want het team stond met tien punten verschil bovenaan. Trainer John Huismans en coach Pieter Stam reikten hen voorafgaand aan de wedstrijd al hun nieuwe ‘2019 kampioenenshirt’ uit en in dit shirt speelden zij hun laatste wedstrijd van dit seizoen naar een eindstand van 7-1.

Verdiende kampioenen met een erg sportieve tegenstander, Noad32 MO19-1, die weerstand bleef bieden tot en met de laatste minuut. Een minuut voor het einde van de wedstrijd klonk er vuurwerk, waarna de wedstrijd werd afgefloten. Nu de meiden voor de tweede keer dit seizoen kampioen zijn geworden rest de vraag voor komend seizoen: wederom eerste klasse of hoofdklasse?