DORDRECHT – Zaterdag staat in de derde klasse C de stadsderby DFC – Dubbeldam op het programma. Op het sportpark aan de Reeweg wordt om half drie afgetrapt. Beide ploegen speelden afgelopen weekend gelijk. Dubbeldam maakte op eigen veld pas in de slotfase gelijk tegen hekkensluiter Perkouw, 2 – 2. DFC kwam op bezoek bij Schoonhoven na een achterstand niet verder dan 1 – 1, een uitslag waar de ploeg van trainer Danny Slegers een abonnement op lijkt te hebben. DFC staat op ruime afstand van de koploper en de staartploegen in de veilige middenmoot, terwijl Dubbeldam alle zeilen moet bijzetten om ook volgend seizoen derdeklasser te zijn. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

Dubbeldam-trainer Vincent de Klerk was blij met de late puntendeling, maar vond dat zijn ploeg de wedstrijd veel eerder naar zich toe had moeten trekken. “We staan na een minuut 1 – 0 achter, herpakken ons en na rust moeten we een paar keer scoren. Dat gebeurt niet en we lopen tegen een counter aan, onze keeper krijgt rood en dan maken we gelukkig dik in blessuretijd nog gelijk. Bij DFC wordt het niet makkelijk, maar we hopen op een stunt. Wij spelen om te winnen en niet om een nederlaag te voorkomen, ook zaterdag. Er degradeert er één rechtstreeks en er gaan er twee de nacompetitie in. We gaan voor directe handhaving”, is De Klerk strijdbaar.

DFC-trainer Danny Slegers wacht met DFC nog altijd op de eerste overwinning in 2022. “Uit de laatste acht wedstrijden hebben we maar vier punten gepakt en dat is veel te weinig. De laatste vier wedstrijden spelen we met 1 – 1 gelijk dus als je een voorspelling moet doen”, zegt Slegers lachend. “Het rare is dat er tegen koploper De Alblas meer in had gezeten dan een puntendeling. We maken een goal in de slotfase en die wordt onterecht afgekeurd. Afgelopen zaterdag was het veel te gezapig en was de puntendeling wel terecht. Wij azen op een driepunter en laat dat dan maar in een stadsderby gebeuren. Hopelijk veel publiek, een zangertje na afloop in de kantine. Met drie punten op zak smaakt je biertje toch echt wat lekkerder.”