ZWIJNDRECHT – Komend weekend begint de competitie voor de amateurverenigingen in het amateurvoetbal. In de derde klasse C staat zaterdag de Zwijndrechtse derby ZBC ’97 – Groote Lindt op het programma. Op sportpark Bakestein wordt om 14.30 uur afgetrapt.

In de bekercompetitie stonden de ploegen afgelopen zaterdag ook al tegenover elkaar. Een leuke wedstrijd die met 2-2 werd afgesloten, waardoor Groote Lindt, dat eerder al won van VVAC en Wieldrecht 2, verder bekert. ZBC’97-trainer Robert Mohan denkt dat zijn ploeg klaar is voor de competitie. “De resultaten in de voorbereiding waren wissel vallend. Na zes weken voorbereiding zijn we er wel klaar. Wij zijn wel sterker geworden. Elvis Versluis is terug na een seizoen bij EBOH en dat scheelt een slok op een borrel. Elvis is een speler die wat extra’s brengt bij ons. Ook Robin Matena en Jeffrey Gooshouwer zijn teruggekomen. Daarnaast hebben we Michael Bekkers, Rayson Koeiman erbij. Michael is een keeper maar al die andere jongens kunnen goals maken en daar hebben we nadrukkelijk naar gezocht. Vorig jaar redden we ons via de nacompetitie. Dat scenario willen we dit jaar voorkomen. Ik heb vorig geen een keer in dezelfde opstelling kunnen spelen door blessures. Als dat dit jaar niet gebeurt dan denk ik dat wij goed kunnen meedraaien in de derde klasse.”

Groote Lindt eindigde de vorige competitie als nummer twee achter het ongenaakbare IFC. Groote Lindt, dat jaren achter elkaar in het district West speelde, is nu terug in Zuid. Dat betekent veel wedstrijden tegen regioclubs en trainer Randall Neeskens kijkt daar met plezier naar uit. “Ik verwacht een zware competitie met ploegen die veel strijd leveren. In West wordt meer op techniek gespeeld. Ik vind dat we niet teveel naar anderen moeten kijken maar vooral naar ons zelf. De voorbereiding verliep stroef, door vakanties, blessures en schorsingen hebben we nog niet in onze beste opstelling kunnen spelen. Ik snap dat er jongens op vakantie gaan tijden de voorbereiding omdat dat gunstiger is dan in het hoogseizoen maar als trainer dat soms lastig. Ik denk dat wij beter voor de dag komen dan afgelopen zaterdag.”