reageer als eerstwo 20 feb 2019

“Er moet echt wat gebeuren op Sportpark Stadspolders”

“Stuurman aan wal”

Vrijwel elke zaterdag is het één grote verkeers- en parkeerchaos op Sportpark Stadspolders. Dat is al meer dan tien jaar zo en zelfs in het tempo waarin ambtelijke molens draaien zou dat probleem al lang opgelost kunnen zijn. Omdat de gemeente nog niet veel verder is gekomen dan een ideetje, kwam afgelopen week het CDA met een plannetje. De meerderheid van de Dordtse gemeenteraad werd er niet warm van, maar wil wel meedenken over een aangepast plannetje.
Het zou die 39 praatgrage wezens sieren als ze nu eindelijk eens doorpakken en nog voor de zomer een besluit nemen. Dan kan er in de zomer, als er weinig gesport wordt, fysiek iets gedaan worden. Het CDA-plannetje voorzag in nieuwe paden om fiets- en autoverkeer van elkaar te scheiden, de aanleg van 34 nieuwe parkeerplaatsen en het opofferen van drie andere, om een nieuw weggetje en bruggetje neer te leggen om zo verkeerscirculatie mogelijk te maken via éénrichtingsverkeer. Klinkt ingewikkeld, maar is geen gek idee.
Vooral het laten circuleren van verkeer is bittere noodzaak. Door de parkeerchaos kunnen auto’s elkaar amper passeren en een ziekenwagen zal bij een spoedgevalletje moeite hebben om op tijd de patiënt te bereiken. Dankzij de chaos is het weer wél zo dat verkeersdeelnemers extra goed opletten en wellicht daardoor nog niemand is aangereden. Op zich wonderlijk, omdat tweewielers (veelal bestuurd door kinderen) zich tussen auto’s door moeten kronkelen.
De meerderheid der Dordtse politici hikt vooral aan tegen de kosten, dus is het zaak om die omlaag te krijgen. Je kunt dan een ander plannetje verzinnen, maar ook gewoon kritisch kijken naar het CDA-plan. Een bruggetje hoeft geen tonnen te kosten. En met per saldo 31 extra plaatsen los je het parkeerprobleem daar echt niet op. Vooral niet doen dus. En als je het toch wilt, kijk dan eens wat verder. Is er bij Jeugddorp of de buren van GSC/ODS nog wat mogelijk?
Die buren zijn sowieso wel in voor een goeie oplossing, want uitspelende teams van Oranje Wit verzamelen en parkeren nu al bij GSC/ODS en daar worden ze niet vrolijk van. Als de clubs veel van hun eigen leden uit de auto krijgen is het probleem overigens ook opgelost. Maar of dat lukt met een gemeentelijke fietsstimuleringssubsidie van vijfduizend eurootjes? Ik waag het te betwijfelen. Hoe dan ook, er moet nu toch echt wat gebeuren op dat sportpark.

Kronkelaar

Geef een reactie