reageer als eerstwo 13 jun 2018

“Hond van de buren heeft duur gebitje”

“Stuurman aan wal”

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Wie uit z’n bek stinkt moet dat ook. Dat ontdekte de kleine, maar dappere Storm. Het is de hond van onze buren Rob en José. De onaangename geur uit z’n bekkie werd veroorzaakt door gebitsproblemen. Vooral tandplak was de oorzaak van alle ellende, zo liet ik me vertellen. Buurvrouw is dus met de viervoeter naar een dierenarts gegaan en die stelde een heldere diagnose en behandelplan. Gebitsreiniging. Daar kwam het in het kort op neer.

‘Meteen gedaan?’, vroeg ik nog. Want ik dacht aan de lieftallige Mevrouw Wendy, die eens per half jaar mijn gebit voor een billijk prijsje reinigt. De mondhygiëniste heeft mijn tandartskosten in de loop der jaren aanzienlijk omlaag gebracht en doet me dus in meerdere opzichten minder pijn. Maar nee, buuf was naar zo’n grote organisatie geweest, waar ze éérst een diagnose doen, want dan weet je waar je aan toe bent. Althans, dat is de gedachte.

Buuf was wel zo slim om nog even te informeren wat er precies mis was en wat het geintje ging kosten. Voor 180 euro zou het gebit van Storm weer blinken in de maneschijn. Hoeveel zeg je? Mevrouw José moest waarschijnlijk even slikken, maar kreeg te horen dat het bedrag nogal meeviel, omdat er niks ontstoken was of zo. Een week later kon ze terecht in één van de klinieken van die grote organisatie. Daar keek een andere arts in de bek van Storm. Niet zo best, oordeelde ook die. Of deze arts nou deskundiger was dan die andere, of wellicht een tikkeltje commerciëler, weet ik niet, maar feit is dat er 100 euro bij moest, want ja, dat bekkie was ontstoken. Buuf werd er niet vrolijk van en al snel bleek dat de dierenartsen van dit bedrijf niet met elkaar communiceren, noch in één gezamenlijk systeem werken. Maar dat was het probleem van Buuf… Nou ja, tot die natuurlijk haar bekkie effe open trok. Dat was ook niet fris, wat daar uit kwam!

Er werd besloten om toch maar voor 180 euro de klus te doen. Maar goed ook, anders had ik hier nog de naam van deze weinig efficiënte dierengenezersclub laten vallen… Tsja, onze keurige buuf is opgegroeid in een volksbuurt en ging even uit haar stekker. Met een schoon gebit en een paar tandjes minder hoorde Storm het ’s avonds allemaal zwaar versuft aan. De moraal van het verhaal: vraag een offerte altijd zwart op wit aan.

Kronkelaar

 

 

 

Geef een reactie