1 reactiewo 27 jun 2018

“Keurige christelijke club heeft wat uit te leggen”

“Stuurman aan wal”

Voetbalclub Oranje Wit kwam dit weekend vol in de schijnwerpers te staan op een wijze die menig oranje-witter zal hebben doen tandenknarsen. Ouders van een jeugdteam beschuldigden de club van racisme en hebben hun kinderen van de club afgehaald. De voorzitter noemt het in ons lokaal dagblad ‘verschrikkelijk’. Tsja, het zal je maar gebeuren dat jouw cluppie in een hoek gedrukt wordt waar je helemaal niet in wilt zitten. Dat gevoel ken ik overigens erg goed.
Een jaar geleden meende datzelfde dagblad, op basis van geraaskal van een onbekwame zaakwaarnemer, GSC/ODS te kenschetsen als een club die bijstandsmoeders afperst. En ze lieten er ook zomaar een heel team van een andere Dordtse club toe, met louter spelers van Turkse afkomst. Segregatie, riepen een paar halve zolen in de gemeenteraad. De club reageerde op beide ‘akkefietjes’ met feitelijke informatie en nodigde zelfs criticasters uit voor een toelichting. Geen enkele andere club gaf ook maar één teken van steun.
Een negatief verhaal over een club is wellicht gunstig voor de andere clubs? Dan kan ik Oranje Wit vanaf deze plaats ook nog wel een trap na geven. Ik kan me bijvoorbeeld afvragen waarom een veteraan (een oude ervaren voetbalrot) 200 euro achterlaat in de kleedkamer. Natuurlijk moet iedereen van andermans spullen afblijven, maar bij elke club die ik ken geef je geld en waardevolle spullen voor het sporten even in bewaring op een veilige plek.
Of nog wat bonter; was die persoon met zoveel contant geld op zak de dealer die ik laatst op de parkeerplaats zag? Of een klant? Als er twee teams in een kleedkamer zitten, bij elkaar toch zo’n dertig man, waarom worden dan vijf jongens verdacht van diefstal? Waarom wordt Oom Agent niet meteen ingeschakeld? En gaat de beschuldigende vinger naar het jeugdteam? Hoe weet je nou zo zeker dat niet één van die andere veteranen z’n ploegmaat bestolen heeft?
Het trekken van de discriminatie-kaart vind ik persoonlijk vaak een teken van zwakte. Word je nou gediscrimineerd of voel je dat zo? Ik ben geneigd te denken dat Oranje Wit niet bewust aan het discrimineren is geweest. Maar als uitsluitend allochtone jongens ‘verdacht’ genoemd worden voelt dat bij die jongens en hun ouders erg slecht. Dan heb je als keurige christelijke club echt wat uit te leggen. Vooral naar de eigen achterban. De krant is al op zoek naar het volgende relletje.

Kronkelaar.

Eén reactie op ““Keurige christelijke club heeft wat uit te leggen””

  1. kotsziekvanpolitiek schreef:

    Wat een achterbaks gekronkel weer van die kronkelaar, meneer praat racisme goed en heeft dus duidelijk last van racistische vooroordelen. Wordt eens Turk, Marokkaan of gewoon zwart, dan zul het wel snappen. Racisme is een teken van zwakte! Een paar maanden geleden maakte hij mensen die naar Toezicht belden over parkeerproblemen nog uit voor Nazi’s, deze kronkelaar is gewoon een achterbakse nep-schrijver die van Dordt Centraal zijn persoonlijke ‘grieven’ mag uitdragen. Weg met die kronkelaar! Racisten horen hier niet thuis, nu niet, en nooit niet. En schrijf eens onder je echte naam lafaard!

Geef een reactie