reageer als eerstwo 14 nov 2018

“Pluimpje voor Meneer Rik”

“Stuurman aan wal”

Wie na jaren van bakkeleien een oplossing presenteert voor een probleem verdient een pluimpje. Ik weet niet precies wie de oplossing verzonnen heeft en of die wellicht uit een ideeënbus kwam, maar als ambtenaren iets doen, of dat nou goed of fout is, is de wethouder politiek verantwoordelijk, dus geef ik het pluimpje maar aan Meneer Rik, wethouder van bussen, afvalbakken en andere serieuze zaken. Ik heb het over de bushalte bij de Essenhof.
Lang geleden is die halte daar wegbezuinigd, omdat er te weinig gebruik van werd gemaakt. De afgelopen drie jaar heeft Mevrouw Jannie, een betrokken inwoner van Dordrecht, zich sterk gemaakt voor terugkeer van die halte. Vervoerder Arriva, maar ook Qbuzz, dat eind dit jaar de bussen overneemt, zien dat niet zitten. De Provincie Zuid-Holland, die de baas is over ‘onze’ bussen, heeft er óók nooit een punt van willen maken. En zo bleef het probleem onopgelost.
Ik zou het woord probleem gerust tussen aanhalingstekens durven zetten, want ik denk dat er helemaal niet zoveel mensen in- en uit willen stappen bij de Essenhof. En als je slecht ter been bent, is het van die bushalte nog een behoorlijk stuk lopen als je een graf of urnenmuur wilt bezoeken. Je kunt je dus afvragen of je het probleem wel helemaal oplost met het laten omrijden van lijn 5. Dat schijnt ook nog tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s te kosten…
Toch jankt en dreint de gemeenteraad al jaren om de wens van Mevrouw Jannie in vervulling te laten gaan. Trots werd een jaar geleden nog op de borst geroffeld dat ze die weigerachtige Meneer Rik met z’n allen toch maar mooi gedwongen hadden tot een oplossing. Hoe dan? Tsja, áls er al ideeën waren, dan liepen ze nogal uiteen. En dus heeft Meneer Rik zélf een oplossing verzonnen. Hij laat een E-wheels taxi, u weet wel, zo’n golfkarretje dat bijvoorbeeld met groot succes door Sterrenburg tuft, op afroep naar de Essenhof rijden.
Het kleine karretje kan doorrijden op de Essenhof zelf en is dus een bétere oplossing dan een bushalte. Prachtig idee met overzichtelijke kosten (40 mille per jaar), maar zure raadsleden, wellicht jaloers dat ze het zelf niet verzonnen, vinden het niet de oplossing waar ze om gevraagd hebben. Na drie jaar zeuren komen ze binnenkort ongetwijfeld met ideeën die het pluimpje voor Meneer Rik geheel doen verbleken. Of ze houden nu gewoon even hun mondje dicht.

Kronkelaar

Geef een reactie