reageer als eerstwo 4 okt 2017

Raad vindt gebed zonder eind wel best

“Stuurman aan wal”

Het wordt hoog tijd voor een stevig debat in de Dordtse gemeenteraad. Nee, niet over die Put van Piet. Eigenlijk vond ik dat best een leuk voorbeeld van out-of-the-box denken. Nog een beetje langer nadenken en er komt wellicht nog iets moois van. Wellicht wat verderop. We zien het wel. Tijd zat. Maar tijd is precies wat voetbalclub Dubbeldam niet meer heeft. Het dak van het clubhuis is lek en feitelijk wacht het hele gebouw al jaren op renovatie of nieuwbouw.
Ik begrijp werkelijk niet waarom 39 mensen, die verantwoordelijk zijn voor het wel en wee in Dordrecht, liever hun tijd steken in politieke spelletjes en mosterd na de maaltijd discussies dan zich druk te maken over hele nare gevolgen van (wan)beleid waarvoor ze zich toch minstens medeverantwoordelijk moeten voelen. Als je met elkaar afspreekt dat sportclubs moeten verhuizen en je trekt er veel geld voor uit, waarom vraag je je dan niet af waarom er niks gebeurt?
De voetbalclub kreunt en steunt af en toe in de media. Ze willen met de korfballers van Movado en de tafeltennissers van TTV, die van diezelfde gemeente moeten verdwijnen van de Patersweg en de Corridor, een nieuw onderkomen bouwen. Goed plan, maar clubs en gemeente kibbelen over geld. Van de zomer barstte de bom en werd aan beide kanten ongenoegen geuit wat op 31 augustus resulteerde in een afspraak. Binnen een maand zou er helderheid komen.
September is verstreken. Die helderheid is nog steeds niet gekomen. In de aanloop naar de verkiezingen wisten de politieke partijen de sportclubs wel te vinden met de welbekende beloftes. Inmiddels vergeten? Of is het wellicht zo dat onze gemeenteraad vindt dat de clubs té veel geld vragen? Als dat zo is, dan moet je dat uitspreken en kunnen de clubs werken aan een Plan B. Is dat niet zo, dan moet je besluiten om er extra geld voor uit te trekken.
In plaats van dit al jaren slepend probleem helder, snel en doortastend aan te pakken lijkt de Dordtse Raad een gebed zonder eind wel best te vinden. Voor Dubbeldam, maar ook voor andere clubs, is het louter nog leerzaam om te ervaren hoe de belangen van de Dordtse sport behartigd worden. Of beter; niet behartigd worden. Begin volgend jaar zijn er weer verkiezingen. Ik ben benieuwd wat er deze keer beloofd gaat worden. En wat daar dan weer van terecht komt.

Kronkelaar

Geef een reactie