reageer als eerstwo 11 sep 2019

“Restauratie Engelenburgerbrug moet veel sneller”

“Stuurman aan wal”

De Duivelsbrug. Het bruine bord dat in Griekenland steevast verwijst naar bezienswaardigheden uit de oudheid maakte me te nieuwsgierig om niet even van onze geplande route af te wijken. Het was de moeite waard. Niet zozeer vanwege het meer dan twintig eeuwen oude stenen bruggetje, maar wel de prachtige natuur met watervalletjes. Het bordje ‘betreden op eigen risico’ ontbrak. De oude Griek die we daar ontmoetten moest er om lachen.

“Je hoeft niet over het bruggetje heen, je kan ook over een ander bruggetje.” Zijn opmerking deed me denken aan de Engelenburgerbrug en ik veroorloofde mij het grapje dat toeristen niet om willen lopen. Zijn vragende blik noopte mij tot uitleg. De wijze oude man hoorde me aan en schudde zijn hoofd. “De restauratie van een bruggetje moet een jaar duren?” Hij wachtte mijn antwoord niet af. “Belachelijk.” Hij bleek er ook nog verstand van te hebben…

Geduldig legde ik uit dat de restauratie van ‘ons’ bruggetje heel ingewikkeld schijnt te zijn. Omdat ook de fundering van de brug moet worden opgeknapt. Zijn reactie was kraakhelder. De overheid laat zich in de maling nemen door de aannemer. Zo’n klus kan in drie maanden geklaard worden. Kwestie van planning. Nou, dat had dus precies gekund in de drie maanden dat de brug er afgelopen zomer uit lag, mijmerde ik hardop. De Griek lachte zijn weinige tanden bloot.

Zichtbaar geamuseerd informeerde hij nog bij ons of het in Hollandia echt allemaal beter geregeld is dan in het chaotische Hellas. Tsja…ik heb er geen verstand van, maar de planning en de duur van werkzaamheden laat volgens mij te wensen over. De bestrating van de Lange Geldersekade is ook nog eens slecht uitgevoerd. De jonge horecaondernemers op het Blauwpoortsplein worden van hun halve jaaromzet beroofd. Dit moet toch anders kunnen?

Meneer Rolin, liberaal raadslid, is in de bres gesprongen. Hij is op zoek naar oplossingen. Een nobel streven. Ik zou zeggen; nu even geen politieke spelletjes, maar vandaag nog keihard de wethouder van de eigen coalitie aanpakken. En die roept morgenochtend de aannemer op het matje. Het moet sneller! Veel sneller! En als Dordt werkelijk het Venetië van het noorden is, dan zetten we de gondel in. Leuk voor de toeristen. Kost een paar centen, maar dan hebben we ook wat.

 

Kronkelaar

 

(Foto: Kronkelaar)

 

 

 

Geef een reactie