reageer als eerstdo 2 aug 2018

“Stedenbanden zijn van vroeger, stop die onzin”

“Stuurman aan wal”

Weet u nog een paar zinvolle doelen in Dordrecht om de komende vier jaar 654.756 euro aan te besteden? Dit is het bedrag dat de gemeenteraad van Dordrecht de komende vier jaar (weer) dreigt te gaan uitgeven aan onze zogeheten stedenbanden. Als u niet weet wat dat zijn verkeert u in breed gezelschap, want het gros van de Dordtse bevolking heeft er helemaal niets mee. Dit blijkt uit onderzoek dat burgemeester en wethouders wel erg zonnig geïnterpreteerd hebben.
De dagelijks bestuurders van de stad willen er graag mee doorgaan, want ze zien “kansen en mogelijkheden”, al moet er wel wat “verjonging en verbreding” komen. Nou, ik geef u op een briefje dat dat niet gebeurt. Buiten enkele lokale politici, ambtenaren en een zéér select groepje bobo’s, dat de snoepreisjes ongetwijfeld erg gaat missen, zal geen hond in de stad wakker liggen van het opdoeken van dit in ver vervlogen tijden opgezette gedoe.
Stedenbanden zijn van vroeger, uit de tijd dat je brieven schreef, aan postzegels likte en met een kwartje naar de telefooncel liep. Met mijn eigen clubje ging ik toen jaarlijks voetballen bij onze ‘partners’ in Recklinghausen. En van de andere kant, uit Hastings, kwamen ze bij ons. Wellicht daarom wéét respectievelijk 67 en 59 procent van ondervraagde Dordtenaren die steden ook te noemen. De band met de drie andere partnersteden is minder bekend.
Laat wel even op uw inwerken, dat liefst 61 procent van de ondervraagde mensen niet eens de enquête invulden. En let op; dit zijn Dordtenaren die speciaal geselecteerd zijn omdat ze zo graag hun mening geven over dingen in Dordt! Van de mensen die wél wat invulden zeiden zeven tot negen op de tien helemaal niks over de partnersteden te weten. Laten we waakzaam zijn; voor je het weet ligt hier de legitimatie voor aanstelling van een wethouder voor buitenlandse zaken.
De onwetende stakkers, die de enquête braaf invulden, denken dat de stedenbanden vooral goed zijn voor armoedebestrijding en kennisopbouw. Tuurlijk joh. Dat wordt ook nog een wethouder voor ontwikkelingssamenwerking er bij als het een beetje tegenzit. Beste raadsleden, willen jullie in november die onzin stopzetten? Via social media en de mobiele telefoon hebben we namelijk al een band met waar ook ter wereld wij dat willen. Kwestie van wifi.

Kronkelaar

Geef een reactie