reageer als eerstwo 20 mei 2020

“We mogen elkaar op de bek slaan”

“Stuurman aan wal”

Het gaat best wel weer goed met Meneer Jordy. Hij liep tijdens z’n werk een zere knie en een tand door z’n lip op, dankzij een agressieve man. Uiteraard belde hij de politie, die naar de plek des onheils kwam. Wat zich daarna afspeelde, zal ik zo voor u uiteen zetten, maar laat ik eerst even uitleggen wat er loos was. Een brand, om precies te zijn. Niet afgelopen weekend, maar al in het weekend ervoor.

Meneer Jordy werkt bij de lokale omroep en had oproepdienst, dus als er dan in Dordt brand uitbreekt, moet hij er op af om foto’s te maken voor de website of opnames voor TV Dordrecht, of allebei. Zo gezegd, zo gedaan. Aangekomen op de Grevelingenweg, waar de brand woedde, parkeerde hij zijn auto aan de overkant van de weg en begaf zich snel naar een plek om de goeie plaatjes te maken.

Een man sommeerde hem z’n auto weg te halen, omdat hij daar niet zou mogen staan. Meneer Jordy gaf aan dat hij dat snel zou doen, maar nog even zijn werk af wilde maken. Dat kwam hem op een trap tegen zijn knie en een klap op zijn mond te staan. Oom Agent arriveerde snel en gaf meteen te kennen dat Meneer Jordy beter géén aangifte kon doen. Niet de eerste keer dat ik die rare reactie hoor trouwens.

Van de dader, die ook nog ter plekke was, werden wel zijn persoonsgegevens genoteerd. Appeltje eitje, denk je dan. Hoezo geen aanhouding of aangifte? Vanwege de corona, kreeg Meneer Jordy te horen. Als journalist wendde hij zich tot Pers Veilig. Wat nu? Toch aangifte doen, adviseerde deze club. Op een vroege ochtend om half acht was hij welkom op Bureau Overkampweg.

Wederom werd hem verteld dat er waarschijnlijk geen werk van deze zaak gemaakt wordt. Oom Agent heeft het namelijk erg druk. En ja, fout parkeren, dan riskeer je toch hommeles? Huh? En ja, was hij wel als journalist aan het werk of gewoon privé? Huh? Nou vooruit, over twee weken hoort hij wat. Reken maar nergens op, was de boodschap. Dus we mogen elkaar tegenwoordig ongestraft op de bek slaan?

Kronkelaar

Geef een reactie