reageer als eerstwo 18 okt 2017

‘Het wordt steeds gekker in Papendrecht’

“Stuurman aan wal”

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, luidt een oeroude wijsheid. Helaas is die tot in het Papendrechtse gemeentehuis nog niet doorgedrongen. Natuurlijk kan elk bestuur wel eens een stomme beslissing nemen, maar als je dan een kans voor open doel krijgt om die terug te draaien dan zou ik ‘m met twee handen aangrijpen. Maar burgemeester en wethouders in Pape City dus niet. Tsja, waarom zou je naar de inwoners luisteren?
Dus verzonnen ze ‘gewoon’ een reeks argumenten om hun zin door te drijven. Als het u iets te snel gaat, even een korte uitleg. Nou ja, zover mogelijk. Papendrecht wilde ondanks grote leegstand in winkelcentrum De Meent een nieuwe Aldi vestigen in de bibliotheek, aan de overkant. De bieb verhuist dan tijdelijk en later definitief en hocus pocus pilatus pas; het aantal vierkante meters winkelruimte in Pape City is ook nog eens kleiner geworden. U snapt het niet? Nou, ik ook niet.
Wat iedere gek met een gebrek kan zien is dat de leegstand in De Meent voldoende ruimte biedt voor een nieuwe super. Maar nu komt het; Aldi ziet af van z’n komst naar het dorp. En wat doen de regenten? Die willen de Lidl dan maar laten verhuizen. Per saldo: geen nieuwe, maar verhuizing van een bestaande super en nóg meer leegstand in De Meent. Het wordt steeds gekker in Papendrecht. Ik ken er eigenlijk niemand die dat onzalige eerste plan goed vond, laat staan wat er nu gebeurt…
Mevrouw Anouk, bij gebrek aan kwaliteit in de lokale VVD als wethouder ingevlogen uit Wassenaar, zei dit voorjaar géén contractbreuk te willen plegen. Daar is veel voor te zeggen. Maar nu het contract aan de andere kant gebroken is, heeft Papendrecht alle tijd om betere plannen te maken. Maar ja, tijd is geld, dus dendert het college door. Stel je voor dat je die domme burgers en lokale partijtjes uit de oppositie gelijk moet geven. Je hebt niet voor niets samen een machtsblok gevormd.
De zogeheten traditionele partijen zouden zich echter wel eens deerlijk kunnen vergissen. De verkiezingen zijn namelijk zó dichtbij dat de kiezer dit gedoe nog niet vergeten is als die straks in het stemhokje staat. De angst van weleer, dat die lokale partijtjes weer veel te veel te zeggen krijgen in Pape City, doemt dan opnieuw op. Je kunt je inmiddels afvragen wat erger is. Met die lokalo’s aan de macht gebeurden er vroeger ook gekke dingen, maar daar kon je meestal nog om lachen.

Kronkelaar

Geef een reactie