reageer als eerstwo 11 jul 2018

‘Zonder pontje is het een behoorlijk ritje’ 

“Stuurman aan wal”

Jippie! De waterbus vaart tijdens Big Rivers langer door. Fantastisch nieuws natuurlijk voor de regionale liefhebbers van dit geweldige festival. Ik had de afgelopen jaren best een beetje medelijden met mijn vrienden uit de andere Drechtsteden. Heel sportief kwamen ze op hun fietsje naar de Dordtse binnenstad en ’s avonds zag ik ze, iets minder soepel en enigszins slingerend, richting bruggen gaan. Ja, zonder pontje is het een behoorlijk ritje…

Het laten doorvaren van de waterbus is dus een prima initiatief. Mevrouw Liselotte, de festivaldirecteur, complimenteerde het stadsbestuur meteen met deze geste. Ik zag liefst twéé Dordtse wethouders, Meneer Rik van de bussen en Meneer Maarten van de feestjes, spontaan een vreugdedansje maken. Ik pakte meteen de pen om een lovend stukkie te schrijven, maar toen ik de ‘blijde boodschap’ nog eens goed nalas kreeg ik een hele nare wegtrekker…

De waterbus vaart op vrijdag en zaterdag door tot elf uur en op zondag tot tien uur. Hoe verzin je het? Op de eerste twee dagen duurt Big Rivers namelijk tot twáálf uur en op zondag is de Grote Finale in de Grotekerkstuin pas om elf uur afgelopen. Dus voor mijn vrienden uit Zwijndrecht en Papendrecht, die net als ik tijdens Big Rivers graag tot het gaatje gaan, verbetert er dus niks. Dat wordt weer gewoon over de brug naar huis.

Wellicht vindt het Dordtse stadsbestuur, dat een paar extra afvaarten betaalt, dat die regiogenoten op tijd naar bed moeten? Of is er gewoon niet nagedacht? Daar hebben politici en ambtenaren wat betreft die Waterbus wel vaker een handje van. Mij staat althans nog helder de (geflopte) proef met de ‘nachtwaterbus’ voor de geest. De nacht bleek toen ’s avonds om half tien al afgelopen. Schoot ook niet echt op. Jammer, want ik denk dat er zeker animo is voor langer doorvaren.

Wie in Dordrecht een festival bezocht heeft, een late dienst gedraaid heeft of gewoon een avondje uit geweest is, stapt volgens mij graag op een èchte nachtwaterbus. De borrelboot vaart komend weekend echter niet. Een gemiste kans. Kan iemand nog regelen dat op vrijdag en zaterdag tot half één wordt gevaren? En zondag tot half twaalf? Want halverwege een slotconcert naar huis? Neem jezelf in de boot!

 

Kronkelaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie