DORDRECHT – De tweede editie van Cultuur op de Hoek, afgelopen zaterdag, was geslaagd. Alle deelnemende verenigingen, het publiek en de zon zorgden voor een feestelijke dag in de binnenstad van Dordrecht. De artiesten, workshops en de tentoonstelling in de bibliotheek brachten veel mensen op de been; volle terrassen, drukte bij de podia en bij de workshop Multi Painting. Tijdens Cultuur op de Hoek kan kennis worden gemaakt met de Dordtse amateurkunstverenigingen. (Foto: Danny van der Weck)

Er waren optredens op vier podia in de binnenstad. Wethouder Rik van der Linden opende het festival op het Scheffersplein en daarna kon het publiek genieten van optredens van Muziekvereniging Pro Patria, Phil’s Bigband, JD’s BigBand, Werelddansvereniging Machar, Concertband Prins Willem van Oranje en De Donuts. Op de Visbrug speelden Inter Amicos, Jong Jubal, Orchest Vereeniging Dordrecht, Drechtstad Muziekvereniging en Spotlight Orchestra Jubal, DansOrkestDordrecht, Machaer, Drumfanfare KNA, BigBand Swing Express en Toonkunstkoor Dordrecht waren te horen en te zien op het Vrieseplein. Dit jaar was er een extra locatie toegevoegd aan het programma, De Kunstkerk. Perfecte akoestiek voor het koor Dordtse Dames en Heren, Merwe’s Oratorium Vereniging, Soulshine en VHA Mass Choir en het Gemengd koor Orpheus Ensemble.

Expositie en Multi Painting
De Dordtse Amateurfotografen (DAF) toonden werk in de bibliotheek en de leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 maakten samen met voorbijgangers een aantal grote schilderijen.

Gemeente Dordrecht
Festival Cultuur op de Hoek is een initiatief van de Gemeente Dordrecht om de Dordtse amateurkunstverenigingen een ‘podium’ te geven. Het Projectbureau van ToBe cultuurcentrum organiseerde het festival.

 

Op de foto: Wethouder Rik van der Linden opende de tweede editie van Cultuur op de Hoek op het Scheffersplein.