Cultuur

reageer als eerstdi 9 okt 2018

Baanbrekend Queen-optreden op het bioscoopscherm

DORDRECHT – Met de release van de film Bohemian Rhapsody in aantocht vertoont Kinepolis op 25 oktober Queen: A Night in Bohemia op groot scherm. Het legendarische Hammersmith Odeon-concert uit 1975 is opgepoetst met 5.1 geluid en aangevuld met nooit eerder vertoonde archiefbeelden van Queen.

Het memorabele concert dat Queen op kerstavond 1975 gaf in het Hammersmith Odeon in Londen is op donderdag 25 oktober te bewonderen in de bioscoop. Het optreden ging de geschiedenisboeken in als het concert van de doorbraak en werd destijds live uitgezonden op de BBC. Bij de vertoning van Queen: A Night in Bohemia spat de energie van het witte doek en is het genieten met hits zoals Killer Queen, Liar, Keep Yourself Alive, Now I’m Here én de allereerste live-opname van de tijdloze klassieker Bohemian Rhapsody.

Naast het legendarische optreden biedt de concertfilm een unieke blik in de archieven van Queen. Speciaal voor de bioscoopvertoning is er namelijk exclusieve content toegevoegd. Deze archiefbeelden van onder meer live-optredens, demo’s en interviews met de bandleden zijn nooit eerder buiten het Verenigd Koninkrijk te zien geweest. Tickets kosten 13,50 euro.

Geef een reactie