DORDRECHT – Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni zal op het buitenpodium op het Energieplein en in de Grote Kerk de ‘tusseneditie’ van het Bachfestival Dordrecht plaatsvinden.

Op het programma staan drie wereldpremières van Vlaamse componist Jef Neve, altviolist Oene van Geel en componist Anthony Fiumara. Grote namen zoals zangeres Claron McFadden, B’Rock Orchestra uit België en fluitist Erik Bosgraaf, stadsorganist Cor Ardesch en meer dan dertig lokale amateurstrijkers staan op het podium. Een programma voor liefhebbers van J.S. Bach én hedendaagse muziek. En dit jaar wordt er zelfs een uitstapje naar elektronische muziek gemaakt. Het openingsconcert zal plaatsvinden in aanwezigheid van Minister Van Engelshoven.

Testen voor toegang

Vorig jaar was het festival als een van de eerste muziekfestivals volledig online; dit jaar viel het na de verschuiving net een paar dagen voor de volgende versoepelingsronde. Dankzij nieuw beleid met ‘testen voor toegang’ is het nu toch mogelijk om het festival door te laten gaan. Bezoekers kunnen via www.testenvoortoegang.org een gratis coronatest aanvragen, waarmee ze toegang kunnen krijgen tot het festival.

Oud en nieuw

Het Bachfestival Dordrecht staat zoals ieder jaar voor zowel oude als hedendaagse muziek. Werken van J.S. Bach staan naast volledig nieuwe werken van Oene van Geel, Jef Neve en Anthony Fiumara. Dit jaar werkt het festival samen met de Popcentrale, UBeat Academy, Silverlinings Agency en Stedenband Dordrecht Varna om een trancefeest te organiseren. Het programma is gemaakt om te verrassen en dingen te laten horen die je niet kent of niet snel zelf zou kiezen.

Meer informatie en kaartjes via www.bachfestivaldordrecht.nl.