DORDRECHT – Op zaterdag 30 september geeft Christelijk Kamper Mannenkoor DEV onder leiding van dirigent Gerwin van der Plaats een concert in de Grote Kerk van Dordrecht.

Het Kamper Mannenkoor, opgericht in 1917, staat al decennia bekend om zijn ‘bronzen’, unieke koorklank. Mede door oud-dirigent Klaas Jan Mulder, die 48 jaar aan het koor verbonden was, kreeg DEV grote bekendheid door middel van de talloze concerten in binnen- en buitenland, geluidsdragers en tv-optredens. Het koor staat garant voor optredens op hoog niveau. Zij worden tijdens dit concert muzikaal ondersteund door de Urker bariton Jan Loosman, violiste Laura van der Stoep en hoboïste Yta van der Zwaag. Marco den Toom bespeelt het fraaie Kam-orgel en zal improviseren over Psalm 43. Dirigent Gerwin van der Plaats bespeelt de vleugel en dominee. A. van der Zwan verzorgt de meditatie. Het programma bestaat uit geliefde liederen, Psalmen en enkele klassieke werken. Naast de koorzang is er ook veel ruimte voor samenzang.

Aanvang 19.30 uur en de kerk is vanaf 18.45 uur geopend. Vanaf 19.20 uur zal er samenzang zijn. De toegang aan de kerk bedraagt 10 euro en kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis entree. Kaarten in de voorverkoop kosten 8,50 en zijn verkrijgbaar via www.devkampen.nl.