Cultuur

reageer als eerstzo 8 sep 2019

Bibliotheek organiseert Baby Drive-In

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT – Vanaf deze maand organiseert de Bibliotheek AanZet een Baby Drive-In in Bibliotheek Crabbehof  in Dordrecht op elke tweede woensdag van de maand en in Bibliotheek Walburg in Zwijndrecht op elke derde dinsdag van de maand. Kinderen van 0 tot en met 2 jaar kunnen nieuwe boekjes ontdekken en er wordt gewerkt aan het stimuleren van de taalontwikkeling door middel van spel en muziek.

Bij elke Baby Drive-In staat er een thema centraal en sluiten er regelmatig gasten aan. Op woensdag 11 september van 10.30 uur tot 11.30 uur vindt de eerste Baby Drive-In plaats in Bibliotheek Crabbehof en gaat het over muziek op schoot. Samen boekjes lezen en liedjes zingen versterkt de band en stimuleert spelenderwijs de taalontwikkeling. Op dinsdag 17 september van 09.30 uur tot 10.15 uur is de eerste Baby Drive-In in Bibliotheek Walburg. Hier kun je leren hoe je kunt communiceren met je kind als praten nog niet lukt. De toegang is op beide locaties gratis en aanmelden is niet nodig.

Voorlezen

Hoe eerder kinderen in aanraking komen met boeken een voorlezen, hoe beter. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen de taal en spraakontwikkeling van kinderen stimuleert en de concentratie verhoogt. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders van boeken laat genieten. Één van de leerzame activiteiten in de Baby Drive-In.

Geef een reactie