DORDRECHT – Big Rivers presenteert een tribute aan Leo Schellinger. Hij nam eerder dit jaar afscheid van het optreden vanwege stemproblemen. Het festival wil de artiest die al achttien keer op Big Rivers heeft opgetreden een mooi afscheid geven. Daarom wordt er een tribute georganiseerd op zaterdag 16 juli om 20.00 uur op de Grote Markt met optredens van artiesten waar Leo eerder mee heeft samengewerkt.

Schellinger kondigde enige tijd geleden aan dat hij moest stoppen met optreden vanwege stembandproblemen. De zanger, die ruim vijftig jaar op heeft opgetreden, stond in totaal achttien keer op een Big Rivers-podium. Hij wist duizenden bezoekers te vermaken met zijn aanstekelijke en energieke optredens. Dit jaar heeft het festival er voor gekozen Leo het posterbeeld te maken van Big Rivers 2022 en zal hij binnenkort overal in de Drechtsteden te zien zijn. Daarom wil de organisatie van het festival op een toepasselijke manier afscheid van hem nemen.  Zaterdag 16 juli vindt de tribute aan  Schellinger plaats van 20.00 tot 21.30 uur op het New Orleans Stage op de Grote Markt. Anderhalf uur lang komen muzikanten voorbij waarmee hij door de jaren heen mee heeft samengewerkt. “We willen graag op een toepasselijke manier afscheid nemen van Leo en dat kan niet anders dan er een gigantisch feest van te maken”, laat directeur van Stichting Big Rivers Bas de Zwart weten.

aMeezing

Laatst liet Leo in een interview weten dat één van zijn mooiste herinneringen aan Big Rivers zijn optreden met het aMeezing projectkoor in 2019 was. Ook het koor was ontzettend enthousiast over de samenwerking met de zanger. Daarom is besloten om tijdens meezingfeest aMeezing op zondagmiddag 10 juli op het Grotekerksplein ook aandacht te besteden aan zijn afscheid.