Cultuur

reageer als eerstwo 11 jul 2018

Big Rivers-tijd!

DORDRECHT – Na De Aftrap in Bibelot barst deze week het Big Rivers Festival helemaal los. Vanavond is er kleinkunstavond K’BENG! in Restaurant Post en morgenavond is er Bead The Poetry bij het Teerlink-pand met poëzie, spoken-word en improvisatie. Vrijdag aan het eind van de middag start het driedaagse muziekweekend in de Dordtse binnenstad, met rond de 150 acts, verdeeld over dertien podia. 

In de festivalkrant (ook online te lezen op www.dordtcentraal.nl/lees-specials-online) hebben we al uitgebreid gemeld wat er allemaal te horen, zien en beleven is tijdens het gratis toegankelijke festival. Vanwege het grote aantal bezoekers dat wordt verwacht, raadt de organisatie muziekliefhebbers aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, lopend of op de fiets te komen. Ook dit jaar is er een extra fietsenstalling op het Grotekerksplein. Daarnaast zijn er de gratis fietsenstallingen bij de Raamstraat en bij het Statenplein. Deze zijn vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 00.30 en zondag van 11.30 tot 23.30 open. De Waterbus vaart het weekend van Big Rivers langer door. Op de lijnen 21 (Dordrecht-Zwijndrecht) en 22 (Dordrecht- Papendrecht) vaart de Waterbus op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli tot 23.00 uur. Op zondag 15 juli vaart hij op beide lijnen tot 22.00 uur.

Crazy on Big Rivers

Nog meer ‘praktisch nieuws’: er zijn dit jaar extra toiletwagens op het terrein. Er staan wagens bij de Grote Kerk, op de Grotekerksbuurt, de Houttuinen, het Bagijnhof, de Grote Markt en de Vismarkt. Verder zijn er bijna over het hele terrein dixi’s te vinden. Ander nieuws om in de gaten te houden voor dance-liefhebbers: bij Crazy on Big Rivers, de Crazyland-avond op zaterdag, zal vanwege de verwachte drukte een toegangscontrole plaatsvinden, waarbij er wordt gecontroleerd op eigen meegebrachte drank en etenswaren. Hiervoor is gekozen om ‘de exclusiviteit, de sfeer en de toegankelijkheid te waarborgen’, aldus de organisatie.

Vandaag en morgen

K’BENG!, met kleinkunst en stand-up comedy, begint vanavond om 20.15 uur in Restaurant Post aan de Johan de Wittstraat. De acts die hun opwachting maken zijn Van Piekeren/Johan Fransen, Darry Brown, Zonder Pardon en Hans ‘Gruppo Sportivo’ Vandenburg. Tickets kosten 3,50, inclusief een consumptie naar keuze. Bead the Poetry op donderdag 12 juli vindt plaats op een bijzondere locatie: bij pand Teerlink bij de ingang van de Kalkhaven, met de Stadsbrug en de rivier als imposant decor. Het evenement is gratis toegankelijk. Er komen vier jonge gastdichters, het dichterscollectief Dichtbeideklank maakt zijn opwachting en er zijn drie muzikale acts; Lounar met melodische poëzie, hiphopcollectief Yung Gwidetti en Eevee, die een rijzende ster in de lofi-hiphopscene is. De avond wordt gepresenteerd door nachtburgemeester Juno. Bij slecht weer gaat Bead the Poetry plaatsvinden in de Trinitatiskapel op de Vriesestraat. Hou hiervoor de social media in de gaten. Ook tijdens dit sub-evenement zullen Big Rivers-ecoglazen gebruikt worden. Er is hier geen parkeergelegenheid. Kom dus lopend of op de fiets.

Meer info, inclusief het blokkenschema van het muziekweekend van 13 tot en met 15 juli, is te vinden op www.bigrivers.nl.

Geef een reactie