Cultuur

reageer als eerstvr 21 jun 2019

Black-Out Festival haalt The Cure naar Bibelot

DORDRECHT – Liefhebbers van alternatieve muziek moeten zaterdag 22 juni in Bibelot zijn! De achtste editie van het Black-Out Festival brengt een flinke dosis new wave, electro, ebm, gothic en synthpop. Met deze keer een energiek optreden van I Found The Cure en twee Belgische bands van formaat.

The Cure liefhebbers die de band op Pinkpop hebben gemist, kunnen hun hart ophalen. I Found The Cure brengt de echte The Cure-sfeer verpakt in een energieke live performance. De band maakt het plaatje compleet met ontplofte kapsels en excentrieke make-up. Na succesvolle optredens in onder andere de Melkweg, werd I Found The Cure door de Volkskrant uitgeroepen tot ‘nummer één tribute band van Nederland’.

Uniek in Dordrecht
Mede-bedenker en Dordtenaar Victor Verzijl vertelt over het festival: “In 2011 begonnen we met het Black-Out Festival. De ambitie was daar, maar ik had nooit gedacht dat we zó veel geweldige bands op het podium mochten verwelkomen.” Met de line-up van de komende editie is Victor erg blij: “Met de diverse en krachtige line-up dit jaar zetten we weer een mooie avond neer. Daarnaast zorgt I Found The Cure voor verbreding, waardoor we hopelijk nog meer publiek kunnen verrassen met dit bijzondere festival. Na afloop van het festival draai ik de leukste en mooiste new wave platen uit de jaren 80!”

Talent uit België
Red Zebra koos in zijn bijna veertigjarig bestaan niet altijd voor de gemakkelijkste weg. De band deed in België wat Joy Division in Engeland deed: een natie wakker schudden met een mix van punk en new wave. Na het succesvolle debuutalbum ‘Maquis’ viel de band uit elkaar, om vanaf 1990 opnieuw samen te komen. Fans beweren dat Red Zebra in de huidige bezetting sterker dan ooit tevoren is. De Belgische band Doganov laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Invloeden van Rammstein en Praga Khan zorgen voor een mix van metal, new wave, ebm en rock. Dit alles is samengevoegd tot een dansbare sound.

Gratis afterparty
Na afloop van het festival draait Victor Verzijl fijne plaatjes tijdens de gratis afterparty: 80’s Wave Night. De Power Stage verandert deze avond in een donkere 80’s wave scene. De perfecte afsluiting voor de bezoekers van het Black-Out Festival. Deze afterparty is ook zonder een ticket voor Black-Out Festival te bezoeken. Tickets kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar via www.bibelot.net en bij voorverkoopadres Velvet Music Dordrecht aan de Voorstraat 180. De afterparty 80’s Wave Night is gratis toegankelijk.

Geef een reactie