DORDRECHT – De Friese kunstenares Dinie Boogaart exposeert met haar solo-expositie Colours tot en met 29 augustus in WG Galerie op de Aardappelmarkt 15. De thema’s zijn klassiek: het portret, het naakt, het landschap en het stilleven.

De schilderijen van Dinie Boogaart hebben ruimte nodig en het zijn niet alleen de formaten die daarbij een rol spelen. Het zijn vooral de warme, contrastrijke en sprankelende kleuren en heldere lichtpartijen die haar krachtig aangezette figuren zo naar voren laten komen, waardoor zij bezit nemen van de omgeving. Deze gloedvolle kleuren worden bereikt door steeds glacerende lagen over elkaar aan te brengen. Zij maakt veel gebruik van complementaire kleurcontrasten. Kleur, licht en clair-obscur zijn de belangrijkste beeldbepalende elementen. Een schilderij van Boogaart ontstaat vanuit een zeer directe betrokkenheid met het onderwerp.

WG galerie is open ieder weekend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Meer info: wilmageerts@live.com en www.wg-gallery.com.