DORDRECHT – De Dordtse coverband OMG heeft een mijlpaal te vieren: de formatie bestaat twintig jaar. Alle reden dus om van het door hen georganiseerde Dordtse Vrienden Live op vrijdag 10 juni in de Main Stage van Bibelot een extra feestelijke editie te maken. En dat wordt het, vertelt gitarist Arno Hendriks.

Het concept van Dordtse Vrienden Live is losjes geïnspireerd op dat van de Vrienden van Amstel. De optredende bands gaan (ook) onderlinge muzikale samenwerkingen aan. Deze editie ontvangt ‘huisband’ OMG als muzikale gasten rockkoor Xing Rocks! en Het Dijkt, een tributeband die zoals de naam al doet vermoeden het repertoire van De Dijk tot in de puntjes beheerst.

Blijvertje

Het wordt de vierde editie van Dordtse Vrienden Live en wat OMG betreft, is het een blijvertje, zegt Arno Hendriks. “Er gaat enorm veel voorbereiding in zitten. Alleen al in het op- en ombouwen. Maar natuurlijk ook in het repeteren met de eigen band én het instuderen van de nummers die we samen met de andere acts doen. Maar daar staat veel animo van het publiek tegenover. Het is een concept dat erg wordt gewaardeerd.”

Rotterdamse Dijk

Het Dijkt is, net als OMG eigenlijk, als geintje begonnen. In het geval van Het Dijkt een grap die een jaar of zeven geleden werd gemaakt. “Zij timmeren inmiddels al jaren aan de weg en zijn echt heel goed”, zegt Hendriks. “Wat wel grappig is, is dat ze het repertoire van een Amsterdamse band brengen met een Rotterdamse tongval. Maar verder hebben ze dezelfde energie en soul en spelen ze de Dijk-nummers vlekkeloos.”

Powerkoor

Het regionale popkoor Xing Rocks! is niet zomaar een popkoor. Het heeft zich steeds meer gericht op het wat steviger repertoire en is nu een rockkoor, dat met veel energie en power stevige pop- en rocknummers brengt. “Een groot koor met veel bezieling, ambitie en plezier”, vertelt Hendriks. “Ik heb ze tijdens de repetities bijvoorbeeld Psycho van Muse horen doen. Dan wordt je echt wel even omver geblazen.”

Feestje

En dan natuurlijk de jubilaris zelf. OMG bestaat uit een vaste kern van oud-gedienden die er al twee decennia bij zijn. Inmiddels is het een tienkoppige formatie, inclusief de blazerssectie Happy Horns, met een leadzanger én een leadzangeres. Recent zijn een nieuwe toetsenist, gitarist en saxofonist toegetreden tot de formatie, die als hoogste doel heeft om de voetjes van de vloer en de kelen schor gezongen te krijgen. “We doen een Nederlandstalige set met onder meer nummers van Toontje Lager, Het Goede Doel en natuurlijk Doe Maar. Binnen de sets van de drie acts wisselen we muzikanten uit en natuurlijk sluiten we samen af met een grote finale. Ik weet nu al dat het weer een muzikaal feestje gaat worden.”

Kaarten voor Dordtse Vrienden Live op 10 juni zijn te koop op www.bibelot.net, maar ook op de nieuwe site dordtsevriendenlive.nl.