Cultuur

reageer als eerstdi 13 aug 2019

De wereld in kaart bij Galerie Witt

DORDRECHT – Kunstenaar Rolf Weijburg is zaterdag 31 augustus van 15.00 tot 17.00 uur aanwezig bij de opening van een expositie met zijn ‘wereldkunst’ in de Dordtse Galerie Witt.

Al ruim drie decennia doet Weijburg verslag van zijn reizen in kleuretsen, waarin hij elementen van cartografie, cultuur, natuur, geschiedenis en architectuur laat samensmelten. Weijburg werkt voornamelijk in grote series, langdurige projecten die allemaal reis-gerelateerd zijn. Zo reisde hij ruim vijftien jaar langs alle eilanden rond het Afrikaanse continent voor het project ‘L’Afrique Périphérique- een Atlas van de Eilanden rond Afrika’, dat uiteindelijk tot een serie van meer dan negentig kleuretsen is uitgegroeid en waarvoor hij in 1992 de Nederlandse Grafiekprijs kreeg. Nu werkt Weijburg aan een nieuw groot project: ‘An Atlas of the World’s Smallest Countries’, een serie kleuretsen over de 25 kleinste onafhankelijke landen ter wereld. Maar ook andere landen en menige Nederlandse stad ontsnappen niet aan zijn etsnaald.

De werken van Weijburg zijn tot en met 27 oktober te zien in de Galerie Witt, Groenmarkt 125. Openingstijden en info: www.galeriewitt.nl.

 

Beeld: Valletta – Malta.

Geef een reactie