Cultuur

reageer als eerstza 6 okt 2018

Het Dordt Centraal Filmpanel bekeek A Simple Favor en Venom

DORDRECHT – Wekelijks in de weekendeditie van Dordt Centraal een recensie van de nieuwste filmrelease(s). Bioscoop Kinepolis maakt het mogelijk door het Dordt Centraal Filmpanel uit te nodigen voor de (voor)premières. Deze week zag het panel twee nieuwe films: A Simple Favor en Venom.

A Simple Favor is een komedie die niet te voorspellen is! Stephanie (Anna Kendrick) is een alleenstaande moeder en heeft een vlog over allerlei huis- en keukentips. Aan de kijkcijfers te zien zit daar alleen niemand echt op te wachten. Maar haar blog doet het steeds beter wanneer ze tijdens het kokkerellen heeft over de zoektocht naar haar verdwenen vriendin Emily (Blake Lively). Ze hebben elkaar kort geleden ontmoet, nadat ze bevriend waren geraakt omdat hun zoontjes op dezelfde school zitten. Op een dag verdwijnt Emily plots van de aardbodem nadat ze aan Stephanie gevraagd heeft om even op haar zoon te passen. Vervolgens gaat Stephanie op eigen onderzoek uit. De film draait om de vraag wat er met Emily is gebeurd. Zowel Anna Kendrick als Blake Lively spelen voortreffelijk. Kortom, het is een leuke film met humor! (Renate van Boxel)

Je doet iemand een kleine gunst en wat krijg je ervoor terug…? In deze spannende psychologische thriller ga je van plot twist naar plot twist. En net als je denkt dat je erachter bent, heb je het weer mis! Blake Lively, Anna Kendrick en Henry Golding vormen een ijzersterke cast. Ondanks dat het een enorm spannende film is, zitten er wat komische elementen in verwerkt die het leven als vloggende moeder in een veel te klein plaatsje uitlichten. Het verhaal is erg interessant en van sommige personages vraag je je continu af of ze geen dubbele agenda hebben. (Merin de Does)

Hoe onverwachts! Negatieve recensies voor Venom. Onterecht! De trailer zet wellicht de verkeerde toon. De verfilming van dit Marvel Comics personage is geen duistere actiefilm ondanks Dr. Drake die letterlijk over lijken gaat om de mensheid van de ondergang te redden. Waar ligt het dan aan? Misschien omdat de introductie van één van Marvels engste figuren (Venom is buitenaards, een symbioot die een gastheer nodig heeft om te overleven) kluchtig wordt gebracht. Past dat bij een creatuur met horror-look die graag mensenhoofden eet? Ja, toch wel. Acteur Tom Hardy speelt onderzoeksjournalist Eddie Brock overtuigend. Eddie is een goeie gozer die er een potje van maakt. Dag aanstaande huwelijk. Dag baan. En dan is daar ook nog Venom die hem parasiteert en in eerste instantie alleen als transportmiddel gebruikt. Deze film draait niet om snoeiharde vernieuwende actie, al zitten er hele mooie beelden tussen, maar om de strijd tussen een mens en symbioot en later de samenwerking tussen die twee. De vergroeiing van Venom en Eddie, letterlijk en figuurlijk, is zeer vermakelijk. (Hesper Romijn)

Venom kan wel een lesje ‘menselijke manieren’ gebruiken op deze, voor hem compleet nieuwe, planeet. Gelukkig vindt hij daar wat hulp bij. Eddie Brock, gespeeld door Tom Hardy, noemt Venom eerst nog een parasiet. Niet veel later zou hij Venom het liefst adopteren als zijn huisdier. Een bad ass huisdier met een gi-gan-tische, en nogal bijzondere, eetlust, dat dan weer wel. Voor doorgewinterde stripboekfanaten is de film misschien niet helemaal wat ze verwacht hadden. Voor de gemiddelde filmliefhebber is Venom echter dé perfecte mix van actie en humor. Met na de aftiteling een hint naar een vervolg – én een andere Marvel(ous) onthulling. Blijf dus vooral nog even zitten in die comfortabele Kinepolis-stoelen ;)! (Merin de Does)

 

Geef een reactie