Cultuur

reageer als eerstzo 17 okt 2021

Dordt Verbeeldt

DORDRECHT – Wat betekent Dordrecht voor jou? En hoe zou je het gevoel van onze stad verbeelden? Deze vraag stelde SBK aan 36 Dordtse kunstenaars. De kunstwerken die hieruit voortvloeien, van figuratief tot abstract, van klei tot verf en van video tot fotografie, zijn tijdens Dordt Verbeeldt van 19 september tot en met 21 november gratis te bewonderen in SBK en het Magazijn. We lichten er wekelijks één uit. Deze week: Rinus Blommaert.

Rinus Blommaert is geboren in 1955 te Haarlem, in 1979 afgestudeerd aan de kunstacademie in Rotterdam en woont en werkt op dit moment in Dordrecht. Hij werkt bij voorkeur naar waarneming, waarbij de sfeer, de psyche en de lichtval belangrijk zijn voor de manier waarop een schilderij of tekening tot stand komt. Hierbij maakt hij veelal gebruik van materialen als olieverf, aquarel, soft- en oil pastel. Landschappen zijn een terugkerend onderwerp in zijn werk. “De prachtige Hol­­landse luchten, alle nuances in de kleuren, het spel van het licht op de omgeving.” Zijn oeuvre is breed en bestaat verder uit zelfportretten, portretten, stadsgezichten, interieurs en stillevens.

Voor Dordt Verbeeldt maakte Rinus Blommaert dit kunstwerk ‘Zonder Titel’. “In dit schilderij heb ik uitdrukking gegeven aan mijn ervaringen van kleur, licht en ruimte in een labyrintisch samenspel vanuit wisselende perspectieven in en rondom ons prachtige Dordrecht.”

Bezoekers kunnen stemmen op de werken voor een Publieksprijs, maar ook een bod uitbrengen. Meer weten? Ga naar: www.dordtverbeeldt.nl.

Geef een antwoord