Cultuur

reageer als eerstza 13 nov 2021

Dordt Verbeeldt: kunstenaars verbeelden de stad

DORDRECHT – Wat betekent Dordrecht voor jou? En hoe zou je het gevoel van onze stad verbeelden? Deze vraag stelde SBK aan 36 Dordtse kunstenaars. De kunstwerken die hieruit voortvloeien, van figuratief tot abstract, van klei tot verf en van video tot fotografie, zijn tijdens Dordt Verbeeldt van 19 september tot en met 21 november gratis te bewonderen in SBK en het Magazijn. We lichten er wekelijks één uit. Deze week: Margreet Huisman.

Margreet Huisman, beeldend kunstenaar en Dordtenaar, werkt met klei, water en vuur. “Het Eiland van Dordrecht en de stad zelf hebben vorm gekregen uit dezelfde elementen”, zegt ze. “Voor het stoken van grote werkstukken ben ik op steenfabrieken terechtgekomen. Klei in overvloed, grote vlamovens, bakstenen: een wereld van bakstenen waar geschiedenis uit af te lezen is. Zo ook op het Eiland van Dordrecht, de Biesbosch en de stad. Voor wat ik niet in klei kan uitdrukken heb ik woorden nodig, daarom maakte ik het baksteenboek voor het 800-jarig bestaan van onze stad.”

Eén van de gedichten uit het boek:

Biesbosch

Zittend aan het water
vloeien alle momenten aaneen
dat ik eenmaal zat aan het water
het water en ik
alleen

ik vloei langs de tijden
met het wisselend getij
ik word als het water
het water is mij.

Dordrecht

Bezoekers kunnen stemmen op de werken voor een Publieksprijs, maar ook een werk aankopen. Meer weten? Ga naar: www.dordtverbeeldt.nl.

 

 

Geef een antwoord