DORDRECHT – Nooit Terug, het festival voor liefhebbers van taal en woord is terug in Dordrecht met bekende dichters, singer-songwriters en woordkunstenaars. Bezoekers kunnen zaterdag 29 juni luisteren naar meer dan dertig schrijvers, van beloftevol tot gevestigde namen, zoals Radna Fabius, Ellen Deckwitz, Rob van Essen, Frank van Pamelen en Bart Moeyaert. Wederom zijn de Kunstkerk en de historische Dordtse binnenstad het decor voor dit evenement.

De presentatie in de Kunstkerk is in handen van Swendeline Ersilia, stadsdichter van Dordrecht en Levi Olthof, toneelschrijver. De elektrische rondvaartboot de Dordtevaar vormt het drijvende podium. Hier kunnen dertig gasten per boottocht van een uur door de havens van de intieme optredens genieten. Het programma is zo gemaakt dat de meeste artiesten een keer optreden in de Kunstkerk en op de Dordtevaar. Nieuw tijdens deze editie is een kinderprogramma waarmee het festival van start gaat. Marieke en Joke van Leeuwen bereiden een bijzonder programma voor onder het motto ‘Spelen met woorden’.

Kleur van de stad

De organisatie is weer in vertrouwde handen van stichting DE STAD, het architectuurcentrum van Dordrecht, in samenwerking met de Bibliotheek aan Zet. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘De kleur van de stad’. Op het gebied van kleur heeft stichting DE STAD zich niet onberoerd gelaten. In 1993 werd een onderzoek naar het historisch kleurgebruik op de gebouwen gestart. Dit mondde uit in de uitgave van een kleurenwaaier met 55 Dordtse kleuren in 2005. Enthousiast omarmd door het Dordtse publiek zijn de kleuren uit de waaier niet meer weg te denken uit het stadsbeeld. Heel toepasselijk nu het festival zich afspeelt tussen de huizen en de havens in de binnenstad. Optredende dichters en singer-songwriters laten zich door het thema inspireren.

Meer info en tickets voor de Dordtevaar zijn te verkrijgen op www.stichtingdestad.com.